Muziek

Maris Kwartet treedt op in de Reestkerk

Geplaatst op zondag 14 januari 2018 11:06
  • © Maris Kwartet

pinterestmail

Balkbrug - De Stichting Kamermuziek Oud Avereest opent het jubileumjaar met een optreden van het gerenommeerde Maris Kwartet uit Den Haag.

Het kwartet bestaat uit Dana Mihailescu, Brigitte Rebel, Hedwig Smulders en Frank de Gee. Stuk voor stuk musici die hun sporen in de muziek al ruimschoots verdiend hebben. Het Maris Kwartet speelt zondag 21 januari vanaf 15.00 uur in de Reestkerk. De zaal gaat open om half drie en de toegangsprijs bedraagt € 12,50 p.p. inclusief koffie of thee in de pauze.

Op het programma in de Reestkerk staan drie prachtige strijkkwartetten. Het populaire Jagd Quartet, ook wel bekend als The Hunt, van Mozart zal bij velen bekend zijn. Tijdens dit werk zal het Maris Kwartet direct laten horen welke vaardigheden men in huis heeft. Niet voor niets kreeg de CD Tauno Marttinen van het Maris Kwartet een absolute tien in het vakblad Luister. Inmiddels heeft het kwartet een drietal Cd’s op haar naam staan. Tevens staat het strijkkwartet nr. 3 van A. Sallinen en een kwartet van J. Brahms op het programma.

Het Mariskwartet werd opgericht in 1999 en het heeft al vele malen opgetreden in verschillende concertseries in het hele land. Al eerder hadden zij een succesvol optreden in de Reestkerk. Het repertoire is zeer breed: van de klassieke strijkkwartetten van Haydn tot hedendaagse meesterwerken. Tijdens de concerten vertellen de musici altijd iets over de muziek die zij spelen, zodat het publiek er helemaal bij betrokken raakt.

Meer informatie over dit en komende concerten vindt u op de website www.skoaconcerten.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.