Evenementen

Landelijke Wandeldag met ANWB: lenterondjes in Overijssel

Geplaatst op zondag 20 mei 2018 17:55
  • © Pixabay

pinterestmail

​Balkbrug - De ANWB en de 12 provinciale landschappen houden voor het eerst op zondag 27 mei een Landelijke Wandeldag om te genieten van de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld. Vrijwilligers van de ANWB en de Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen.

Ook in de provincie Overijssel zijn vanuit De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug drie wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Met de vrijwilligers van het kinderteam van Wheem kunnen kinderen knutselen en spelen in de dassenburg van Bas de Das. De langere routes door het Reestdal zijn voor de meer fanatieke wandelaars.

De ANWB en de provinciale Landschappen verwachten dat, een beetje afhankelijk van het weer, landelijk zo’n  15.000 deelnemers de wandelschoenen zullen aantrekken om te struinen langs de parels van de Nederlandse natuur. Bij de Wheem kan er gratis geparkeerd worden en kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje en zijn er toiletten aanwezig. ANWB-leden en leden/donateurs van de Landschappen krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

Deelnemen aan de Lenterondjes kost 5 euro per persoon. (Kinderen tot en met 17 jaar gratis). Daarvan wordt 1 euro gedoneerd aan Het Landschap Overijssel voor onderhoud van de wandelvoorzieningen.

Tot 26 mei zijn tickets te koop via www.anwb.nl/lenterondjes Op deze site staat ook een volledig overzicht en informatie over de startplaatsen en routes.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.