Evenementen

​Landschap Overijssel verzorgt kindermiddag in De Wheem in Balkbrug

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 09:10
  • De eieren van een Meerkoet. © Landschap Overijssel

pinterestmail

Balkbrug - Het voorjaar laat zich langzamerhand zien. De dagen worden langer, de vogels zingen het hoogste lied en de zon laat zich vaker zien. Het voorjaar kun je echt al waarnemen. Voor de kinderen verzorgt Landschap Overijssel op woensdag 28 maart een kindermiddag vanaf 6 tot 12 jaar met het thema ‘Een ei hoort erbij!’, het is immers al bijna Pasen.

Rond Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug) gaan de kinderen onder begeleiding van onze kinderteamgidsen van alles rondom eieren ontdekken. Welke dieren komen er bijvoorbeeld uit een ei en samen gaan we aan de slag om zelf vogelnestjes te maken. Meld je aan en doe gezellig mee!

Deze veelzijdige middag start bij bezoekerscentrum De Wheem. We starten met enkele quizvragen over eieren. We laten je zien dat eieren heel verschillend kunnen zijn en welke dieren er allemaal uit een ei komen. Verder gaan we materialen verzamelen en samen je eigen vogelnestje maken. Leuk toch om te weten hoe vogels dat doen? Natuurlijk zullen we deze middag ook even pauzeren met wat drinken en een koekje.

Aanmelden

Om 16.30 uur eindigt deze middag en kunnen de kinderen weer worden opgehaald. De kosten bedragen € 2,50 per kind, natuurlijk inclusief een beker limonade en een koekje. Aan de ouders het verzoek om hun kinderen alleen te brengen en te halen, ze zijn in goede handen. Graag wel eerst even aanmelden bij Landschap Overijssel via 0529 – 401731 of www.landschapoverijssel.nl . Graag tot ziens bij Bezoekerscentrum De Wheem.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.