Actueel

Zwemmers DedemsvaartAC naderen 40-secondengrens

Geplaatst op Monday 29 October 2018 17:35
  • © Schrijverij Lensen

pinterestmail

​Hoogeveen - Met de komst van Polaris uit Erica is het weer een 4-kamp geworden. Zaterdag hadden de zwemmers van DedemsvaartAC bij de wedstrijd in Hoogeveen goede tegenstanders gevonden in de zwemmers uit Erica. Met Erica, Zuidwolde en Hoogeveen organiseert DedemsvaartAC nu weer een 4-kamp in plaats van een 3-kamp.

Het ging zaterdag in Hoogeveen om medailles en daar haalden de zwemmers en zwemsters van DedemsvaartAC er weer genoeg van op de wal. Bovendien werden er heel wat persoonlijke records scherper gesteld. Lily Zandstra nadert op de 50 rug de 40-secondengrens en op dezelfde slag nadert Maniek Bredenoort de 20-secondengrens. Op de 50 vrij komen Jente Nijsingh en Mart Tempelman in de buurt van de 40-secondengrens en ging Esmé Sportel er voor het eerst onder.

Met het wegvallen van de verenigingen uit IJhorst en Nijeveen was een belangrijk deel van de oorspronkelijke 5-kamp komen te vervallen. Veel kleinere verenigingen hebben het moeilijk en kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Gelukkig klopte er een nieuwe vereniging aan en kunnen er weer goede wedstrijden gehouden worden.

Eerste

Maniek Bredenoort, Jente Nijsing, Mart Tempelman, Esmé Sportel en Duuk Harms haalden ondanks de komst van nieuwe tegenstanders toch 2 eerste plaatsen op de wal. Dat gebeurde allemaal in de jongste leeftijden van kinderen van 10 jaar en jonger. DedemsvaartAC was hier heer en meester. Vaak stonden er zelfs 2 leden van DedemsvaartAC bij de eerste 3. Op het allereerste nummer, de 50 rug voor meisjes geboren in 2008 was Jente Nijsingh het snelst, gevolgd door Karlijn Bredenoort en Kyana Osseforth en werd het dus een 1,2,3-tje Het was dan ook niet verwonderlijk, dat de estafette 4x25 schoolslag in de jongste leeftijden ook gewonnen werd door DedemsvaartAC. De voorsprong op de nummer 2 uit Erica bedroeg echter minder dan een seconde.

Voorsprong

Bij de kinderen ouder dan 10 jaar won Lily Zandstra haar nummers met grote voorsprong. Zij zwemt bij de kinderen geboren in 2006 en later. Nieuwkomer Torben Rijnkels zwemt bij de jongens geboren in 2004. Nadat hij als derde aantikte op de 50 rug tijdens zijn eerste wedstrijd, volgde er op zijn volgende nummer, de 50 vrij, een tweede plaats. De meeste starts van DedemsvaartAC eindigden zaterdag in een persoonlijk record. Het meest aansprekende record kwam op naam van Esmé Sportel. Zij ging voor het eerst op de 50 vrij onder de 40 seconden en dat is toch een mijlpaal.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.