Actueel

SV Dedemsvaart wint van Heerde

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 18:37
  • © Hans Heering

  • © Hans Heering

pinterestmail

Dedemsvaart - Heel lang leek de wedstrijd tussen Dedemsvaart en Heerde te eindigen in een 0-0 eindstand. In het laatste kwartier sloeg Dedemsvaart echter keihard toe. Mick Kuilder, Rutger Postma en Danny Kuiper zorgden voor een 3-0 eindstand.

Een mooie overwinning tegen een opponent tegen wie de afgelopen twee seizoenen nog geen punten waren behaald. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst staat nu weer alleen op de 3e plaats, een plaats die nog nacompetitie kan opleveren.

Omdat het een wedstrijd met de nodige belangen was, had de KNVB niet alleen een scheidsrechter (de heer A. van Beek) aangewezen, maar ook twee assistenten, te weten de heren G. Stegeman en J. Dijkman. De clubgrensrechters hoefden derhalve niet in actie te komen en mochten “gewoon” genieten van de wedstrijd.

In de beginfase was het vooral aftasten, maar daarna trok de thuisclub het initiatief naar zich toe. Dat leidde tot kleine kansen voor achtereenvolgens Julian Brouwer, Dennis Eggen en Danny Kuiper. De juiste richting werd nog niet gevonden of de doelman was alert. Na de redelijke openingsfase zakte Dedemsvaart terug, maar ook de spelers van Heerde misten het juiste richtingsgevoel.

Snoeihard

De tweede helft begon Dedemsvaart met Mick Kuilder voor Ben Gerritsen. Het eerste half uur van die tweede helft zagen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld. De aanvallen misten de nodige dreiging en/of precisie. Het eerste doelpunt viel een kwartier voor tijd. Mick Kuilder passeerde op links zijn man Dewi van Velsen, trok naar binnen en schoot daarna zijn ploeg op voorsprong, 1-0.  Ruim vijf minuten later was het weer raak. Na een goede corner van Danny Kuiper kopte aanvoerder Rutger Postma de tweede Dedemsvaartse goal fraai tegen de touwen, 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, maar de hard werkende Danny Kuiper vond dat er nog wel een goaltje bij kon. In de 84e minuut haalde hij snoeihard uit en tekende daarmee voor de 3-0 eindstand.

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.