Actueel

Tafeltennissers Dedemsvaart zijn kampioen

Geplaatst op zondag 15 april 2018 09:45
  • Tafeltennissers Dedemsvaart zijn kampioen. © Annet Pouls-Knol

  • Tafeltennissers Dedemsvaart zijn kampioen. © Annet Pouls-Knol

mail

Dedemsvaart - De voorlaatste speelweek leverde TTV Dedemsvaart een tweetal kampioenen op. Het eerste en zesde seniorenteam waren nog de enige kanshebbers en maakten het karwei voortijdig af. In het weekend maakten de dames het Rotterdamse Alexandria '66 1 lastig in hun strijd om de titel.

In de verste uitwedstrijd kwamen de jonge Dedemsvaartses goed uit de startblokken. Thirza Hazeveld opende met een vijfgamer die steeds beter liep: 0-1. Zus Melanie volgde met een knappe winst in vier games. Sabrina Kreeft kreeg hierna geen voet aan de grond en moest met verlies de 1-2 accepteren. Er volgde een zeer lange vijfgamer in het dubbelspel, waarin games eerder op een loterij leken. Elke game werd met twee punten verschil beslist. Uiteindelijk verloren de Hazeveldzussen nipt.

Voorsprong

Na het dubbelspel pakte T. Hazeveld de draad weer op en zette haar team weer op voorsprong. Zo goed als de uitgangspositie leek, zo snel haakte de thuisploeg aan en steeds sneller deelden de Rotterdamse ineens de lakens uit. Eerst Kreeft en daarna M. Hazeveld moesten hun verlies nemen en in de afsluitende enkelspelen wist geen van de Dedemsvaartses nog te scoren. De eindstand zodoende werd 7-3.

Jeugdteams

De jeugdteams kwamen eerder in actie. Het eerste team won in Hoogeveen eerst van Reflex '65 3 met maximale cijfers (0-5), maar verloor hierna tegen Reflex '65 2 (1-4). Levi Halm en Xem Reurink scoorden voluit in het eerste duel, het punt in de tweede wedstrijd scoorde Reurink. Ook het tweede jeugdteam had een goede en een slechte uitslag. In Coevorden verloor het eerst met 5-0 van Emmen 1. Het tweede duel speelde het tegen Reflex '65 5 en werd met dezelfde cijfers gewonnen. Thomas Koop en Luna Dopmeijer speelden eerst dus puntloos en vervolgens maximaal. Voor Dopmeijer was het de eerste keer dat ze alle punten in een wedstrijd pakte.

Het eerste seniorenteam had thuis tegen Olympia '54 1 nog maar vijf punten nodig voor de titel en dat was halverwege het duel al binnen. Het werd uiteindelijk 9-1. Teams 2, 3 en 4 verloren met respectievelijk 6-4 (Reflex '65 2 uit), 2-8 (TIG 1) en 9-1 (DETO 2). Het vijfde team handhaafte zich met de 7-3 zege op hekkensluiter De Treffers '70 5, terwijl team 6 bij Emmen 4 met 1-9 winst promotie naar de vierde klasse afdwong.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...