Actueel

Leon van den Hof scoort goed tijdens swimcup

Geplaatst op zondag 15 april 2018 10:48
  • © Schrijverij Lensen

pinterestmail

Eindhoven - Meedoen met een groot internationaal toernooi en daar je beste tijd verbeteren. Die kans hadden de beste zwemmers van DedemsvaartAC in Eindhoven afgelopen weekend. Leon van den Hof slaagde daar het best in.

Hij verbeterde op verschillende afstanden zijn persoonlijke records en deed mee in finales. Ook Manon Compagner deed goed mee. Persoonlijke records zaten er nog niet in, maar ze verbeterde wel haar tijden van de afgelopen maanden op de 50 vlinder.

Een niet fitte Stijn Boertien wist zijn ambities niet waar te maken. De teleurstelling was groot, maar zijn lijf stond niet veel toe. Voor Ismay Lichtendonk was dit de eerste deelname aan een groot internationaal toernooi en dat was wel even wennen. Op de 50 rug wist ze haar tijd te verbeteren. Hanne te Velthuis scoorde altijd moeizaam tijdens grote toernooien. Daar slaagde ze dit weekend wel met glans in.

5 deelnemers

Monique Bergsma toog dit weekend met 5 deelnemers op donderdag naar Eindhoven om daar de dagen erna te vlammen. Het begon goed met een persoonlijk record voor Ismay Lichtendonk op de 50 vlinder en ook Manon Compagner deed het goed op deze afstand. In de avonduren verbeterde Compagner haar prestatie van de ochtend met enkele honderdsten van een seconde in de c-finale. Voor Stijn Boertien stond de 200 school op het programma. Als je niet fit bent, is dat een erg zware afstand en na 100 meter was het al voor een belangrijk deel op. Hij finishte toch nog dicht boven zijn beste tijd. 's Avonds in de finale ging het weinig beter.

Bij Leon van den Hof lukte het wel. Hij verbeterde zijn beste tijd op de 100 rug. Hij wilde graag onder de minuut, maar dat was toch nog te hoog gegrepen. Ook in de c-finale ging dat niet, maar hij zat wel weer onder zijn oude persoonlijke record. Ismay Lichtendonk blinkt ook vooral uit op de rugslagnummers. Vrijdag zat een persoonlijk record op de 100 rug er echter niet in. Hanne te Velthuis heeft de laatste jaren moeite om te presteren op grote toernooien. Een kleine verandering in de voorbereiding moest daar verandering in brengen. Haar goede 200 vrij op vrijdag beloofde veel. Op zaterdag brak een brede lach door toen ze op de 100 vrij bijna een seconde van haar beste tijd haalde.

Meer deelnemers

Zaterdag waren er meer deelnemers van DedemsvaartAC. Lotte Rougoor deed het prima met een persoonlijk record op de 50 rug. Tessa v.d. Belt presteerde naar behoren op de 400 wissel en Michelle Zomerdijk verbeterde op dit zware nummer haar beste tijd en mocht in de middaguren het nog een keer proberen tijdens de finale. Toen ging ze andermaal onder haar beste tijd en voor het eerst onder de 5.30. Stijn Boertien moest wederom constateren, dat het tweede deel van zijn race niet goed was. Ook op de kortere afstanden, de 100 vrij en de 100 school ging het niet echt. Leon van den Hof daarentegen zette het goede presteren van de zaterdag voort met prima tijden op de 50 rug en 100 vrij.

Op de vrij ging hij voor het eerst onder de 55 seconden en op de rug onder de 28 seconden. In de avonduren slaagde hij er in om tot op de honderdste zijn tijd van de ochtenduren te herhalen. De jongste van het stel, Ismay Lichtendonk, bleef zowel op de 50 rug als de 400 wissel boven haar beste tijden steken. Ze mocht het wel nog een keer proberen op de 50 rug in de finales in de avonduren. Toen slaagde ze erin om haar persoonlijke record te verbeteren met enkele honderdsten.

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.