Actueel

Korfballers verslaan NKC’51 VI

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 22:49
  • © Leo de Harder

pinterestmail

Dedemsvaart – De selectie van korfbalvereniging Avereest/Peter Deen Makelaardij heeft een mooie 11-15 overwinning geboekt op NKC ’51 VI uit Nijverdal.

NKC staat op de laatste plek in e poule, maar moest zeker niet worden onderschat. De vorige wedstrijd die Avereest 1/ Peter Deen makelaardij thuis tegen het team speelde, won ze met nipte cijfers. Ook zaterdag beloofde het een spannende wedstrijd te worden. En dat werd het.

De eerste doelpunten werden door NKC gescoord. Robert Brunink wist het eerste doelpunt voor Avereest te maken. Na dit doelpunt kwam Avereest 1/ Peter Deen makelaardij ‘ los’. Door onder andere wat fouten aan de kant van NKC mocht Joanne Wilbrink een aantal keer klaarstaan voor een strafworp. Ook bij NKC wisten ze de korf nog een aantal keer te vinden, maar dat hield Avereest niet tegen om voor de rust er nog wat afstandsschoten in te leggen en op een 5-7 voorsprong te komen.

Nadat aanvoerder Len Hooijer in de rust een flinke peptalk had gegeven om het niveau in de tweede helft niet in te laten zakken, gingen beide ploegen weer verder. Het zesde van NKC kwam nog een aantal keer dichtbij, maar wist de winst niet meer naar zich toe te halen. Spelers Robert Len & Herman maakten de laatste doelpunten van de wedstrijd en brachten de eindstand daarmee op 11-15.

Laatste thuiswedstrijd

Met deze overwinning zijn de spelers van Avereest 1/ Peter Deen makelaardij weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen. Het team moet nog drie wedstrijden spelen, waarvan aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen d’Ommerdieck II. De wedstrijd in De Citadel begint om 10.45 uur. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.