Actueel

SCD’83 wint overtuigend van SVN’69

Geplaatst op Monday 12 February 2018 22:39
  • © Erik Pouls

pinterestmail

​Dedemsvaart - SCD’83 heeft zaterdag in een prima wedstrijd op het sportpark ‘de Boekweit met 5-0 gewonnen van SVN’69 uit Nijeveen.

SCD’83 had iets goed te maken na de blamage van de heenwedstrijd destijds op 14 oktober in Nijeveen. Die wedstrijd werd met 5 – 1 verloren. Bij de blik op de ranglijst kon SCD’83 zich zaterdag geen puntverlies veroorloven. De Dedemsvaartse ploeg startte dan ook voortvarend tegen een onwennig spelend SVN’69.

Hamhuis opent score

In de eerste minuten schoot Peter Joosten nog de bal voorlangs het doel van Klaas Schraa, dat nog met een sisser voor SVN’69 afliep. Enkele minuten later stond de thuisploeg op 1 – 0. Na een uitstekende aanval via de rechterkant schoof Martijn Ballast de bal voor waar Martijn Hamhuis binnenknalde. SCD’83 voelde dat het niet lekker liep bij de gasten en bouwd de voorsprong in de elfde minuut verder uit. Erik Wencker zag verdediger Jordi Hulleman opkomen en met een snoeihard schot passeerde Hulleman doelman Schraa: 2 – 0.

Nadat SCD’83 nog een paar goede mogelijkheden liet liggen om verder uit te lopen, had SVN’69 na 25 minuten spelen de mogelijkheid om iets aan de stand te doen, maar voor invallend doelman Jacky Smit knalde Bart Meijer de bal naast.

Wat SVN’69 verzuimde, deed SCD’83 in de 33e minuut wel. Jordi Hulleman pikte op het middenveld de bal op, schoof door op Erik Wencker en met een handige beweging maakte de spits zich vrij en schoot onhoudbaar voor Schraa de 3 – 0 binnen. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft nam SCD’83 iets gas terug. Daardoor kwam SVN’69 wat meer in de wedstrijd zonder het doelman Smit het leven echt zuur te maken. Na zo’n twintig minuten nam SCD’83 het heft weer meer in handen. Trainer Tempelman wisselde Wulff voor de herstelde Tristan Breukelman en Peter Joosten voor Ingwer Huizinga. In de 76e minuut gaf Erik Wencker vanaf de rechterzijde een strakke lage voorzet, die door doelman Schraa in eerste instantie recht naar voren werd gewerkt precies voor de voeten van Martijn Ballast. Hij liet hard de 4-0 aantekenen.

De derde Hulleman Melvin kwam in het laatste kwartier in de ploeg. Hij verving Martijn Hamhuis. Met nog 5 minuten te gaan vergrootte Erik Wencker na een uitstekende SCD’83 aanval via Tim Dekker en Martijn Ballast de voorsprong. Hij schoot zijn tweede goal van de middag binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 5 – 0.

Komende zaterdag speelt SCD’83 uit bij titelkandidaat Hardenberg’85 . De wedstrijd op het sportpark in Baalderveld begint om 15.15 uur.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.