Actueel

Dedemsvaart wint van koploper

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 15:32
  • © Hans Heering

pinterestmail

Dedemsvaart - Tegen koploper Stadskanaal moest Dedemsvaart het zondag doen zonder Nick Hofman. Die had een dag verlof aangevraagd om als raadslid aanwezig te kunnen zijn bij de openbare raadsvergadering in carnavalesk Kloetendonk (Dedemsvaart).

De in oranjeshirt, blauwe broek en rode kousen (!) gestoken Dedemsvaarters begonnen goed aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kreeg Dilan van Bree de mogelijkheid om de score te  openen. Zijn poging werd echter geblokt. Twee mnuten later opnieuw een kans. Nu werd aanvoerder Reamon Knol door doelman Koster gestuit.

In de 15e minuut had Noah Schuurman de bal voor het inschieten. Alleen voor doelman Koster raakt hij de bal niet goed en daarmee ging de kans verloren. Twee minuten later werd Danny Kuiper door Dilan van Bree bediend en uit de draai schoot Kuiper knap raak, 0-1. Heel lang kon Dedemsvaart niet van de voorsprong genieten. Bijna uit het niets maakte Jeffrey Bakker gelijk, 1-1. Na de gelijkmaker zag Noah Schuurman dat zijn vrije trap de lat raakte en even later kon een uitstekende voorzet van Danny Kuiper niet door Knol binnen gekopt worden. Ook Sten Vos van Stadskanaal kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar doelman Daan Zwinselman pakte de inzet goed.

Tweede helft

Na de rust kwam het eerste gevaar weer van oranjeblauw (en rood). Het schotje van Schuurman bracht doelman Koster echter niet in verlegenheid. Twintig minuten na rust ging een goede poging van Martijn van de Goot van Stadskanaal net naast. Vijf minuten later werd er wel gescoord. Schuurman werd de diepte ingestuurd, passeerde de doelman en bracht de 1-2 op het scorebord. Bijna tien minuten later scoorde Dedemsvaart opnieuw. Het was Knol die uit een vrije trap fantastisch raak schoot (1-3) en drie minuten voor tijd werd Schuurman door Knol bediend en stond het zo maar 1-4. Een uitslag die ook enthousiast werd ontvangen in de Hofresidentie van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging De Venekloeten waar zondagmiddag het gezinscarnaval werd gevierd.

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.