Actueel

Kanaalderby eindigt gelijk

Geplaatst op maandag 20 maart 2017 15:41
  • Daar waar de wedstrijd onbeslist eindigde was Rick Scholten de grote winnaar. © Alfred Dorgelo

pinterestmail

Mariënberg - Terwijl 'The Eye of the Tiger' uit de geluidsboxen knalde, landde zaterdagmiddag op het Westerpark zaterdag een helicopter met de pupil van de week, de 9-jarige Rick Scholten aan boord.

Hij overhandigde op die manier de wedstrijdbal voor de kanaalderby tussen Mariënberg en Bergentheim. Rick, die aan de ziekte Osteogenesis Imperfecta lijdt, is hartstochtelijk fan van Bergentheim. Mede dankzij de Bultje Foundation was hij zaterdag eregast en wachten beide elftallen het mannetje geduldig op.

Onvergetelijke dag

Het werd een onvergetelijke dag. Rick werd bedolven onder de cadeaus van ondermeer de gemeente Hardenberg, raadslid Rick Brink, die kampt met dezelfde aandoening, Bergentheim, Mariënberg en de Bultje Foundation. De wedstrijd begon er een paar minuutjes later door, maar daar maalde niemand om.

Weinig spektakel

De wedstrijd was beduidend minder spectaculair dan de presentatie van de wedstrijdbal. Geen meeslepende gevechten, nauwelijks hartstochtelijke passie, weinig vuurwerk noch spektakel. Desalniettemin dacht een veel beter voetballend Bergentheim na het eerste bedrijf op rozen te zitten. Zij had een comfortabele 2-0 voorsprong en zag een zwalkend Mariënberg wat twee dotten van kansen om zeep had geholpen.

Tandje bij

Gelukkig voor Mariënberg en de supporters werd er na de rust uit een ander vaatje getapt. Bergentheim bleef de bovenliggende partij qua veldspel maar de Westerparkbewoners schakelden een tandje bij en boog de achterstand zo om tot een knap gelijkspel. Onverdiend was het zeker niet en bij het sluiten van de markt had een zege zelfs het herboren elftal van trainer Hans Pullen niet misstaan. Maar zover kwam het niet. Na ruim negentig minuten werd er door de scheidsrechter einde wedstrijd gefloten bij een 2-2 stand.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.