dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Actueel

Mondzorg Groep neemt bijzonder keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018 14:53
  • Mondzorg Groep neemt bijzonder keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. © Mondzorg Groep

pinterestmail

Hardenberg - Tandartspraktijk Badhuisplein te Hardenberg en Mondzorg Oosterhesselen te Oosterhesselen, beide onderdeel van de Mondzorg Groep te Emmen, zijn lieve tandartsen.

De twee praktijken ontvingen onlangs het bijzondere keurmerk De Lieve Tandarts. Het keurmerk van het bemiddelingsplatform is een bevestiging van de persoonlijke, transparante manier van werken van de praktijken en de intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Mondzorg Groep bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Tandartspraktijk Badhuisplein is een ruime, uitgebreide en vooral moderne praktijk. Patiënten kunnen hier terecht voor alle denkbare mondzorg en tandheelkunde. “Een praktijk die zeer innoverend is en waar we werken met de nieuwste technieken. Het enthousiaste team is ontzettend actief en begaan; we zetten echt onze tanden in een goede mondgezondheid”, zegt Fenny Bakker van Mondzorg Groep. Tot de vele specialisaties behoren onder meer esthetiek, implantologie en Invisalign, maar met name het totaalplaatje maakt de praktijk én Mondzorg Groep tot de prettige, allesomvattende oplossing voor een gezonde mond. 

Tal van behandelaars

Zo werkt Mondzorg Oosterhesselen onder meer samen met een voedingsdeskundige en logopediste en zijn in het gezondheidscentrum tal van behandelaars gevestigd. Bij elk van de praktijken maakt preventie een belangrijk onderdeel uit van het volledige doen en laten. “Onze zorg is erop gericht om ouders te helpen bij het gezond houden van de mond van hun kinderen. Bovendien zijn kinderen tot hun achttiende meeverzekerd via de basisverzekering van hun ouders. Ook daarom moedigen we hen aan vroeg met hun kinderen naar de tandarts te gaan, zodat zij later ook genieten van een stralende lach, een goede mondgezondheid en zelfverzekerd in het leven staan”, zeggen tandartsen Alvaro en Itchi van Tandartspraktijk Badhuisplein.

Flinke stappen

Fenny Bakker is van mening dat met name op het gebied van kindertandheelkunde in Nederland flinke stappen gezet kunnen worden. 'Daarom werken wij met een specifiek voor kinderen ontwikkeld programma en maken we gebruik van methodes als ‘Gewoon Gaaf’ en ‘Giga Gaaf’.' Ook de begeleiding en ondersteuning van angstpatiënten levert stralende resultaten op. 'We nemen de drempel weg voor angstpatiënten doordat we ongelooflijk veel tijd voor hen nemen door de bijna volledig pijnloze manier van behandelen. We zijn als team sterk in het vertrouwen winnen van de patiënt, zowel bij jong als oud. Met een gezonde mond als fijn gevolg.'

'Het gevoel van welkom en vertrouwen begint bij de voordeur. Alles moet kloppen. We willen het gevoel geven dat patiënten bij ons wíllen zijn. Een lieve tandarts is een tandarts waar je zonder angst naartoe gaat. Je wordt geholpen op een manier waar je blij van wordt, er wordt naar je geluisterd en je behoudt de controle over de behandeling. Ook als je in de stoel zit. Te veel angstige patiënten zitten nog thuis. Ik zou hen willen oproepen het gesprek aan te gaan, het te ervaren. Een tandartsbezoek is echt niet meer zoals vroeger. De tandarts van nu luistert', aldus tandartsen Manal, Lilia en Rute van Mondzorg Oosterhesselen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.