dossiers
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Actueel

SV Gramsbergen promoveert naar eredivisie op gebied van duurzame energie

Geplaatst op zaterdag 25 augustus 2018 09:04
  • © SV Gramsbergen

pinterestmail

Gramsbergen - SV Gramsbergen en INTU zetten eerste stap richting een gasvrije sportvereniging. In drie stappen vervangt INTU alle gasgestookte CV’s en boilers bij de voetbalclub door duurzame alternatieven.

Sinds deze week is de eerste stap gezet. Nu zijn alle kleedkamers aan de bosrand onafhankelijk van gas.

Al jaren te dubben

SV Gramsbergen zat al jaren te dubben over de hoge energiekosten. De komende tien jaar zou de gasrekening ruim 100.000 euro bedragen. Dankzij de groene ingenieurs van INTU gaat de gasrekening stapsgewijs naar 0 euro. INTU, tevens gevestigd in Gramsbergen, is gespecialiseerd in het gasvrij en energieneutraal maken van woningen. Daarvoor heeft INTU gepatenteerde techniek ontwikkeld waardoor verschillende energiebronnen optimaal met elkaar samenwerken.
Sportverenigingen zoals SV Gramsbergen verbruiken enorm veel energie en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, aldus Rudi Reinders van INTU. 'Wij hebben veel ervaring met het energieneutraal maken van woningen, het energieverbruik van een sportaccommodatie is totaal anders. Daarom moesten we opnieuw naar de tekentafel. Het is mooi om te zien dat de eerste ervaringen positief zijn. De komende maanden gaan we gebruiken om de installatie op afstand te monitoren en verbeteren.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.