dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Actueel

Aanbod huizen Open Huizen Dag neemt af

Geplaatst op donderdag 5 april 2018 17:16
  • © eigen foto

pinterestmail

Dedemsvaart - Voor de NVM-makelaars is het aanstaande zaterdag een drukke dag. Dan wordt namelijk de Open Huizen Dag gehouden.

Deze dag wordt twee keer per jaar georganiseerd en biedt klanten de mogelijkheid om hun woning extra te promoten. Maar ook de makelaars zelf promoten de deelnemende woningen extra met een advertentie in de krant, op de Facebookpagina, etc.

‘Tijdens de dag stellen mensen hun woning open voor geïnteresseerden en leiden ze de bezoekers zelf rond door de woning. Hierdoor krijgen gegadigden beter een gevoel bij de persoon die de woning verkoopt, toch het gezicht achter de woning’, zegt Justin Fieten van Peter Deen Makelaardij. ‘Mocht vervolgens de belangstelling voor een bepaalde woning groter worden en men bijvoorbeeld een tweede keer wil komen kijken dan neemt ons NVM-kantoor het stokje over van de verkopers.’ Het kantoor van Deen Makelaardij is zaterdag geopend. ‘Gegadigden kunnen bij ons binnen lopen, bellen of mailen om vragen te stellen of misschien wel een bod uit te brengen voor hun droomhuis’, aldus Justin.

Bij Vrieling Makelaardij zijn de medewerkers die dag ook op kantoor. ‘Maar er gebeurt die zaterdag heel veel bij ons’, zegt Marjon Booij. ‘We doen niet alleen mee aan de Open Huizen Dag, maar ook aan de Open Bedrijvendag. Bovendien wordt ons nieuwe kantoor die dag ook nog geopend.’ Op de Facebookpagina van Vrieling staat een filmpje met allerlei tips voor mensen die hun woning in de verkoop hebben.

Ondanks de toegenomen druk op woningmarkt doen ook een aantal klanten van NoordOost Wonen Makelaardij mee met de Open Huizendag. ‘Het aantal deelnemers is wel aanzienlijk lager dan voorgaande Open Huizendagen’, vindt Peter Boedeltje. ‘Dat is natuurlijk voor een groot deel te verklaren door het dalende woningaanbod, maar ik merk ook dat veel verkopers de meerwaarde van een Open Huizen dag niet inzien. De Open Huizen dag is bedacht in tijden van crisis, die situatie hebben we gelukkig al weer een tijdje achter ons liggen!’

Toch doen alle NVM- makelaars in Dedemsvaart en omgeving wel mee aan deze dag. Boertjes Makelaardij en Blijhuis Makelaardij hebben op hun website ook een overzicht van de deelnemende verkopers. De klant kan hierdoor thuis goed kijken wat het aanbod is en een selectie maken van de woningen die men wil bezoeken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.