dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Actueel

Praktijk Fysiotherapie krijgt nieuwe naam

Geplaatst op woensdag 7 maart 2018 14:57
  • © Peter Dam geflankeerd door Gerard v.d. Holst en Pim v. Es - eigen foto

pinterestmail

Balkbrug / Nieuwleusen - De praktijk voor fysiotherapie Zorgplein Balkbrug en Para medisch Centrum Nieuwleusen krijgen een nieuwe eigenaar.

Gerard van der Holst en Pim van Es hebben per 1 maart het stokje overgedragen aan Peter Dam en is de naam veranderd in Fysio Vechtdal. Joop Meijs, voorheen ook bij de maatschap betrokken, heeft deze in augustus 2016 al verlaten.

Peter Dam besloot tijdens de economische crisis een carrièreswitch te maken. Hij verruilde het bankwezen voor de deeltijdstudie fysiotherapie. Daarmee keert hij terug op de eerdere keuze. ‘Na het afronden van het middelbaar onderwijs stond ik voor de keuze fysiotherapie of heao. Toen werd het die laatste, maar uiteindelijk keer ik toch terug bij de fysiotherapie.’ Na afloop van die opleiding kwam hij in contact met Pim van Es en startte in september 2015 voor de maatschap in Nieuwleusen. In de afgelopen ruim twee jaar heeft Dam ervaring op kunnen doen waardoor hij nu zijn droom, een eigen praktijk, kan realiseren. ‘Die wens heb ik al langere tijd. Omdat de heren Van Es en Van der Holst de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben, ben ik met hen in gesprek gegaan over de overname van de praktijk. Begin dit jaar werd overeenstemming bereikt. Wat betreft de praktijk vind ik het belangrijk om die, samen met het team, naar een volgend niveau te brengen. De vertrouwde kwaliteit van de zorg en het persoonlijk contact met de patiënt blijven centraal staan.’

Naast de algemene fysiotherapie wil Peter de verschillende specialismen (sport-, manuele, psychosomatische, geriatrische en kinderfysiotherapie) meer onder de aandacht brengen in het werkgebied van de praktijk, het Vechtdal.

Fitness

De praktijk verzorgt niet alleen fysiotherapie maar biedt ook fitness onder begeleiding van een therapeut, in de vorm van Gerofitness en medische fitness.’ In zijn financiële loopbaan is Peter Dam onder meer adviseur Medisch en Vrije Beroepen geweest. ‘Ik verwacht dat ik heel wat kennis en ervaring uit mijn vorige beroep ook als eigenaar van fysiopraktijk Fysio Vechtdal kan gebruiken.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.