dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Actueel

Vakantiegasten Kleine Belties doneren 6500 euro aan Mercy Ships

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2018 15:16
  • De gasten van vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg hebben maar liefst 6500 euro in het afgelopen jaar voor Mercy Ships opgehaald. © De Kleine Belties

pinterestmail

Hardenberg - De gasten van vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg hebben maar liefst 6500 euro in het afgelopen jaar voor Mercy Ships opgehaald.

Dat bedrag is overhandigd aan Inge den Hollander van Mercy Ships door Jan en Marja Hakkers, eigenaar van De Kleine Belties.

Bij de diverse activiteiten in 2017 hebben vakantiegasten telkens aan Mercy Ships kunnen geven. Op de wekelijkse zangavonden op zondag werden filmpjes van Mercy Ships getoond en ging de collectebus rond. Op de 55+ bijeenkomsten maakten senioren kaarten en andere creatieve voorwerpen voor Mercy Ships. Ook stond de braderie op het vakantiepark in het teken van Mercy Ships. Alle activiteiten bij elkaar brachten het schitterende bedrag van 6500 euro op.

Waarom Mercy Ships? Jan Hakkers vertelt: ‘Mercy Ships helpt mensen die anders niet geholpen worden. Bovendien vinden we het heel bijzonder dat zoveel vrijwilligers hun tijd en energie geven aan de allerarmsten.’

Gratis medische hulp

Mercy Ships geeft via een ziekenhuisschip de allerarmsten in Afrika gratis medische hulp. Elk jaar sterven 17 miljoen mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Mercy Ships helpt bij de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een tumor, staar, fistel, misvormde benen, opgezwollen schildklieren of brandwonden.

Een operatie geeft kinderen en volwassenen een nieuw gezicht, kinderen de mogelijkheid om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens! Ook geeft Mercy Ships trainingen aan de lokale bevolking om kennis over te dragen. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van schoonmaker tot kapitein, van kok tot tandartsassistente. Momenteel ligt het schip, de Africa Mercy, in Kameroen.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.