dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Slagharen

Haverkort Eten & Drinken: genieten voor iedereen

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 10:16
  • © Hans Berkenbos

pinterestmail

Slagharen - Bij café Haverkort wil men tevreden klanten zien. Sinds de overname hebben Gerard en Christel Haverkort niet stil gezeten. Het bedrijf aan de Geert Michhelsweg 5 in Slagharen/De Belte heeft een fikse verandering ondergaan.

Het café is naar achter verplaatst, maar is tevens uitgebreid. Het restaurant is juist naar voren geschoven en vormt een geheel met het grote, verhoogde terras waar de zon vrije ruimte krijgt of waar de grote parasols zorgen voor beschutting. ‘Het terras is ideaal voor gezinnen met kleinere kinderen. Terwijl de ouders genieten van het eten of een drankje kunnen de kinderen in onze eigen speeltuin hun energie kwijt. Bovendien is het een prachtige plek om de fietstocht even te onderbreken of te genieten van een heerlijke ijsje’, zegt Christel Haverkort.’

Haverkort Eten & Drinken staat er op het pand. ‘In die combinatie ligt onze passie’, neemt Gerard het weer over. ‘We hebben een vrij uitgebreide kaart, gebaseerd op de Franse keuken, maar ook met hamburgers.’ Christel wijst op ‘Fingerfood in American Style’, een van de toppers op de kaart. Lekkere hapjes om samen met vrienden van te genieten. ‘We passen de menukaart bij de seizoenen aan, zoals nu met verse asperges.’ Kies daarbij uit het royale aanbod van speciale bieren, zowel tap als uit de fles, en de maaltijd is helemaal compleet.

TV-opnamen

Dat geldt nog niet voor Haverkort, want zij houden ook muzikale avonden zoals de Bluesbende op 18 juni, verhuren zaalruimte terwijl de gasten ook voor een vers geschept ijsje binnen kunnen lopen. De passie van de ondernemers wordt binnenkort vastgelegd door het programma RTL Plezier & Passie. ‘Zij komen vrijdag 1 juni vanaf 17.00 uur opnamen maken in ons bedrijf. Wat zou het dan fantastisch zijn wanneer het hier goed vol zit’, lacht Gerard. Hij hoopt dat veel mensen op de achtergrond van de opnamen willen figureren en een reservering in het gezellige restaurant gaan maken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.