dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart...
Slagharen

Celstraf en tbs voor ernstige mishandeling

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 09:54
  • © Pixabay

pinterestmail

Zwolle / Schuinesloot – De man die in maart vorig jaar een bewoner in Schuinesloot op brute wijze mishandelde heeft 30 maanden cel en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Het slachtoffer werd bewusteloos in zijn woning achtergelaten.

Dat bleek dinsdag uit het vonnis. Het slachtoffer belde in de nacht van 19 maart vorig jaar verward zijn buren. Hij was uren buiten westen geweest. Een buurman trof hem aan in zijn huis dat vol met bloed zat. Of er 'een kip geslacht was', zo omschreef een getuige. Op de vraag wie dat gedaan had, noemde het slachtoffer al de naam van de 40-jarige verdachte. Die man verbleef op een zorgboerderij niet ver van de woning van het slachtoffer. De verdachte was die avond bij de man op bezoek geweest. Nadat hij vertrok, keerde hij kort erna terug. Met de vraag of hij vier tientjes kon lenen. De bewoner weigerde, waarna hij op brute wijze werd mishandeld. Zijn portemonnee werd de volgende dag door een hardloper teruggevonden.

Tbs met dwangverpleging

Afgelopen zomer al zou de rechtbank al vonnis wijzen. De rechters wilden echter dat de verdachte onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum (PBC). Het rapport dat deskundigen daar opmaakten was voor de officier van justitie reden om ook tbs met dwangverpleging te eisen. Eerder al had ze om 30 maanden cel gevraagd. De advocaat van de verdachte wees de rechters op het gebrek aan technisch bewijs. Dat verweer werd door de rechtbank verworpen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.