dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Slagharen

Turftrappers maken feest in De Eik

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 22:26
  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Turfgat – De 94-jarige Catriena Spijker is altijd een bezige bij geweest en geniet nog elke dag van het leven. Dat haalde Prins Maurits I van De Turftrappers aan toen hij met de Raad van Elf een bezoek bracht aan Zorgcentrum De Eik om samen met de bewoners carnaval t te vieren.

 

Bij die gelegenheid werd Catriena in de ridderstand verheven. Zij kreeg daarbij de titel: ‘van Carnavalsprinses tot Levensgenieter’. Catriena herinnert zich nog goed hoe het altijd genieten was tijdens de carnavalsoptocht door Turfgat. Zij deed vaak mee als lid van de vrouwenvereniging op de platte wagen en sleepte menigmaal een eerste prijs in de wacht als kannibalen, boeven en Hillegien Moes,’ riept Prins Maurits die tijd in herinnering. ‘Maar ook tijdens de ‘Spijkers’ weekenden trad Catriena als Imca Marina op of als Ma Flodder. Uw kinderen spelen een belangrijke rol in uw leven en u zit dan ook geen dag zonder bezoek. Elke dinsdagmorgen komen de jongens bij u thee drinken en plaagt u Klaas Janssen door hem vaak Klaas Vaak te noemen,’ liet de Prins weten. Hij prees Catriena onder meer ook omdat zij van kleine dingen kan genieten zoals mutsjes breien voor kinderen in Oekraïne, maar ook mooie spulletjes, zoals kussens of een sprei te maken voor haar eigen kinderen.’

Na de huldigingsceremonie barstte het carnavalsfeest los en werd het ouderwets gezellig.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.