dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Bosma en Bosman winnen

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 19:15
  • Joran Bosma won de tweede ronde in het LOC © Gerrit Brokelman

  • Joran Bosma won de tweede ronde in het LOC © Gerrit Brokelman

  • Lynn Bosman van cbs De Bron werd kampioen van de eerste voorronde © cbs De Bron

pinterestmail

Hardenberg - Twee van de drie gemeentelijke voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd zitten er op. Morgen volgt de derde en laatste voorronde in De Baron in Dedemsvaart. Tijdens de eerste voorronde maandag in het LOC, werd Lynn Bosman van cbs De Bron uit De Krim als beste gekozen uit negen kandidaten. Dinsdag ging Joran Bosma van De Morgenster met de hoogste eer strijken.

Joran hoopt uiteindelijk in de voetsporen van zijn broer Sander, te treden, die meermaals voorleeskampioen werd. Sander werd onder meer nationaal kampioen in 2016 als leerling van het Greijdanus College in Hardenberg van de voorleeswedstrijd voor voortgezet onderwijs; Read2Me!

Tijdens de voorrondes komen alle voorlees-schoolkampioenen uit de gemeente Hardenberg in actie. De winnaars plaatsen zich voor de regionale finale, die op 6 maart plaatsvindt in De Carrousel in Ommen. Einddoel is de landelijke finale op woensdag 22 mei in Schouwburg Amstelveen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.