dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Ontmoet een maatje tijdens de Maatjesontmoetingsavond

Geplaatst op Sunday 10 February 2019 08:32
  • © Pixabay.com

pinterestmail

​Hardenberg - Andere mensen ontmoeten staat centraal tijdens de Maatjesontmoetingsavond op dinsdag 19 februari om 19.30 uur in de Buurtkamer Hardenberg. De avond is bestemd voor iedereen die een maatje zoekt of juist een maatje wil zijn.

Voor de eerste maal zal er ook een maatjesochtend voor ouderen worden gehouden. Deze vindt plaats op woensdag 13 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Buurtkamer. 

De Stuw houdt ook in 2019 vijf tot zes Maatjesontmoetingsavonden. 'Een laagdrempelige avond waar andere mensen ontmoeten centraal staat. Is iemand bijvoorbeeld op zoek naar een maatje om een kopje koffie mee te drinken of een leuke activiteit mee te ondernemen? Of ben je vrijwilliger en wil je graag een ander helpen met het doen van bijvoorbeeld boodschappen of de administratie? Tijdens deze avond of ochtend voor ouderen is er alle mogelijkheid om een maatje te vinden', vertelt Margreet Jansen namens De Stuw.

MEER OVER DIT ONDERWERP

It takes 2

Bij het vinden van een maatje zijn eigen wensen en voorkeuren erg belangrijk. Daarom is het van groot belang dat deelnemers zelf in gesprek gaan, zodat eigen keuzes gemaakt kunnen worden. Tijdens de ontmoetingsavond of ochtend krijgt men de kans verschillende mensen te ontmoeten, zodat samen gekeken kan worden of twee mensen iets voor elkaar kunnen betekenen. Naast dat de eigen vraag centraal staat bij het vinden van een geschikt maatje, vraagt De Stuw na te denken wat iemand zelf voor een ander kan betekenen.

Welkom

Iedereen is welkom. Er is behoefte aan veel nieuwe mensen, zodat men elkaar kan ontmoeten en de kans op het vinden van een maatje groter wordt. 'Mensen die het spannend vinden om te komen of een vervoersprobleem hebben, mogen bij ons aan de bel trekken. Samen zoeken we naar een oplossing.'

Locatie en opgeven

De Maatjesontmoetingsavond is dinsdag 19 februari, aanvang 19.30 uur, in de Buurtkamer aan de B. Bramerstraat 92 in Hardenberg. De maatjesochtend voor ouderen is op woensdagochtend 13 februari, aanvang 10.00 uur, in de Buurtkamer. Mensen die willen deelnemen kunnen zich opgeven bij Margreet Jansen van De Stuw via 0523-267478 of m.jansen@destuw.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.