dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Hardenberg beleeft muzikale primeur

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 10:28
  • Het koor is een project van de Hardenbergse musicus Frank Kaman. © Frank Kaman

pinterestmail

Hardenberg - Hardenberg beleeft zaterdag 15 december een muzikale primeur: het nieuwe projectkoor Frank en Vrij geeft dan voor het eerst een optreden. Ook bijzonder is dat het koor deze eerste keer alleen uit vrouwenstemmen bestaat. Het koor is een project van de Hardenbergse musicus Frank Kaman.

In slechts vier repetities is er door ruim 40 dames een pittig programma ingestudeerd met bekende en onbekende kerstliederen. Op het programma staat klassieke muziek van John Rutter en Karl Jenkins, maar er zijn ook populaire liederen zoals Mary did you know en White Christmas te horen. Het Stille Nacht beleeft dit jaar zijn 200ste verjaardag en ontbreekt dan ook niet op het programma, maar dan in een moderne versie van Pentatonix. Behalve koorzang klinkt er ook instrumentale kerstmuziek. Zo is Jorijn van Hese te beluisteren. Hij is lid van de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils, een gerenommeerd orkest. Hij bespeelt tijdens het concert de euphonium. Henry Huisjes en Frank Kaman bespelen piano en orgel. De avond, met als titel Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert vindt plaats in de Höftekerk en begint om 20.00 uur.

Tot en met 18 jaar is de toegang gratis, daarboven is er een speciale kennismakingsprijs van 5 euro per persoon. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.