dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Trimbaan in het Vechtpark

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 16:00
  • Vechtpark Hardenberg © Eigen foto / Vechtpark Hardenberg

pinterestmail

Hardenberg - In het Vechtpark wordt komend voorjaar een trimbaan met aangelegd met hotspots bij Baalder, het Heemsermarspark en in het gebied rond de Molengoot. Op deze hotspots wordt een aantal houten toestellen en objecten voor kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid bij elkaar geplaatst. Hier kunnen mensen sporten en bewegen, maar er is ook plek om uit te rusten of te ontspannen op bankjes.

Ter hoogte van Baalder worden work-out elementen voor onder andere krachttraining geplaatst. In het Heemsermarspark wordt een 'obstacle-parcours' aangelegd. In het gebied De Molengoot worden langs het wandel- fietspad diverse elementen geplaatst voor bijvoorbeeld sit-ups en pull-ups. Op rechte stukken komen afstandspalen zodat mensen in een sprint hun uithoudingsvermogen kunnen testen. Onderling zijn de drie hotspots met elkaar verbonden door kleinere losse (bestaande) elementen. 

Vorig jaar konden inwoners ideeën indienen voor een belevingsplek in het Vechtpark. Er kwamen zo'n twintig ideeën binnen. De meeste ideeën hadden betrekking op een trimbaan of soortgelijke voorziening. Daarom is dit plan samen met een aantal inwoners en sportondernemers verder uitgewerkt. 

De aanleg van de trimbaan vindt komend voorjaar plaats. De trimbaan kan naar verwachting nog voor de zomer van 2019 in gebruik genomen worden. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.