dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Regio

Nominaties Overijssels boek van het jaar van start

Geplaatst op zaterdag 17 november 2018 15:05
  • © Overijssel verwoord

pinterestmail

Hardenberg - Wat is het meest bijzondere boek over Overijssel dat dit jaar is verschenen? Welk fictief boek dat zich afspeelt in Overijssel zou beloond moeten worden met een prijs?

In Overijssel hebben we veel getalenteerde schrijvers, die boeken, verhalen en gedichten maken. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of omdat ze ons vermaken. Net als voorgaande jaren gaat Overijssel Verwoord op zoek naar het Overijssels boek van het jaar.

Bij de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar zijn er twee categorieën, fictie en non-fictie, en twee verschillende jury’s. De volledige longlist is zojuist bekend gemaakt en te bekijken op de website www.overijsselverwoord.nl. Ontbreekt er een boek? Suggesties voor een nominatie kunnen tot maandag 3 december 2018 doorgegeven worden via de website. De geselecteerde boeken worden gelezen door twee professionele jury’s bestaande uit wetenschappers, journalisten en redacteuren. In januari 2019 wordt de shortlist bekend gemaakt. Die bestaat uit 7 boeken in de categorie non-fictie en 5 in de categorie fictie. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle. Aan de titel Overijssels Boek van het Jaar is voor elke categorie een geldbedrag van € 500 euro verbonden.

Reglement

Bij deze verkiezing gaat het om boeken die zijn verschenen tussen 1 augustus 2017 en 1 oktober 2018. De non-fictie boeken moeten een Overijssels thema hebben. Bij de non-fictie boeken moet er een duidelijke (emotionele) binding zijn met de provincie, zoals een schrijver die uit Overijssel komt of een verhaal dat zich afspeelt in de provincie. Dichtbundels zijn uitgesloten van deelname.

Over Overijssel Verwoord

De verkiezing Overijssels boek van het jaar is een onderdeel van Overijssel Verwoord. Onder deze noemer bruist de hele provincie tot en met maart 2019 van de literaire activiteiten. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, een dichtersgilde en literaire evenementen. Alle projecten zijn te bekijken via www.overijsselverwoord.nl.

Overijssel Verwoord wordt in opdracht van Provincie Overijssel uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen metRijnbrink, Partner voor Bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit de provincie bij Overijssel Verwoord betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.