dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Regio

‘Woonzorgvoorziening is niet haalbaar’

Geplaatst op donderdag 8 november 2018 11:49
  • In het leegstaande pand van Van Braam Mode wilde men graag een woonzorgvoorziening vestigen, maar het blijkt te duur. © NDC/ Geke Lensen

pinterestmail

Kloosterhaar – De woonvoorziening met 24-uurs zorg, zoals Beter Wonen Vechtdal, de Baalderborg Groep en Plaatselijk Belang Kloosterhaar voor ogen hadden om te vestigen op de plaats van Van Braam Mode aan de Dorpsstraat-West, komt er niet. ‘Het is financieel niet haalbaar. We gaan nu, met eventuele andere partijen, kijken wat wel haalbaar zou kunnen zijn,’ zegt Ruud de Jong, voorzitter van PB.

In de afgelopen maanden onderzochten Beter Wonen Vechtdal, de Baalderborg Groep en Plaatselijk Belang Kloosterhaar de mogelijkheden om op de plaats van Van Braam Mode een woonvoorziening met 24 uurs zorg te vestigen. De definitieve resultaten van dat onderzoek werden woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd. Er werd door de ruim twintig belangstellenden begripvol, maar vooral ook teleurgesteld gereageerd. ‘We hebben in Kloosterhaar als slogan: Blijven wonen tot het niet meer kan. Op basis daarvan zijn we enthousiast aan het plan begonnen, maar nu blijkt het toch te kostbaar. Ons concept is hier niet haalbaar. Heel jammer,’ aldus de Jong.

Bijzonder spijtig’, noemen ook Cees Naberman van Beter Wonen Vechtdal en Martin Kirchner van de Baalderborg Groep het resultaat, ‘vooral voor Kloosterhaar, want de behoefte aan het kunnen blijven wonen in Kloosterhaar mét zorg blijft bestaan’.

Naberman noemt in dat kader de positieve drive van zowel Plaatselijk Belang Kloosterhaar als Janine van Braam om wonen in Kloosterhaar toekomstbestendig te maken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.