dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Regio

Voedselbank Hardenberg Ommen heeft nieuw pand

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 09:55
  • Het oude pand van de Voedselbank Hardenberg. © BRU/ Wouter Bessels

pinterestmail

​Hardenberg – Inwoners, leveranciers, gebruikers, sponsoren, vrijwilligers, iedereen die hart voor de Voedselbank heeft is uitgenodigd om zaterdag 20 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur het nieuwe onderkomen van de Voedselbank Hardenberg Ommen te komen bekijken.

De vrijwilligers hebben samen hard gewerkt om de overgang naar een groter pand te realiseren. De Voedselbank was in de afgelopen jaren uit het jasje gegroeid. In de periode dat de Voedselbank aan de Zwingel zat is de uitgifte meer dan verdubbeld door toename van het aantal gebruikers en de overgang van tweewekelijkse naar wekelijkse uitgifte. In het nieuwe pand aan de Nijverheidsstraat 2 in Hardenberg is meer ruimte voor de opslag, verwerking van producten naar pakketten en de wekelijkse uitgifte. In het nieuwe pand staan een extra grote, door sponsoren betaalde, vriescel en koelcel en kunnen pallets met producten in een keer geplaatst worden.

Grotere vrachtwagen

Naast het nieuwe pand is ook de langgewenste grotere vrachtwagen deze zomer een feit geworden. Het nieuwe logistieke systeem met vervoer en opslag op pallets kon zodoende meteen ingevoerd worden. Daarmee is het overpakken van producten van leverancier, naar vrachtwagen, naar opslag, naar krat stukken eenvoudiger geworden en kan er door de bijna 90 vrijwilligers makkelijker en sneller gewerkt worden.

Bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink: 'Met dank aan de tomeloze inzet van onze vrijwilligers en de hulp van onze vrijgevige sponsoren hebben we dit allemaal kunnen realiseren deze zomer. We zijn bijzonder blij dat het is gelukt. We hebben hier lang voor gespaard en met hulp van extra fondsen en sponsoren is het nu gelukt. Dit pand en deze inrichting is toekomstbestendig, hier kunnen we nog jaren voort. Ongeacht of de Voedselbank groeit of krimpt.'

Iedereen is welkom om het nieuwe onderkomen aan de Nijverheidsstraat 2 in Hardenberg te bekijken tijdens de open dag op zaterdag 20 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur. De vrijwilligers ontvangen iedereen graag en de gesponsorde koffie en cake staat klaar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.