dossiers
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Regio

Alfa-college en partners project ICT-connecting tekenen voor vernieuwend ICT-onderwijs

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 11:02
  • Alfa-college en partners project ICT-connecting tekenen voor vernieuwend ICT-onderwijs. © Alfa-college Hardenberg

pinterestmail

Hardenberg – Met het zetten van een digitale handtekening op een tablet, heeft het Alfa-college samen met alle partners van het project ICT-connecting de samenwerking bekrachtigd tijdens de kick-off van 10 september.

De partners die deelnemen aan dit project zijn ICT-bedrijven Webstores, Sollie.com, Kendis, Wema Mobile, Move4Mobile, Direct ICT en Bruinsma. Namens het onderwijs zijn Stenden Hogeschool en Alfa-college betrokken bij dit project.

Vier pijlers

ICT-connecting is een project waarbij het bedrijfsleven en onderwijs de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk gaan werken aan beter ICT-onderwijs in de regio. Het project heeft vier pijlers; instromen en enthousiasmeren voor mbo-ict-onderwijs; opleiden en behouden; onderwijsprogramma aanpassen aan behoefte bedrijfsleven en kennis delen en binden.

Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg verrichte de openingshandeling en complimenteerde de partijen met dit project, waarmee de ICT-sector weer voorop loopt.

Hendrian van ’t Hof, projectleider ICT-connecting: 'ICT-connecting is een prachtig project waarbij het bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken voor beter onderwijs in de regio. Zo hoort het ook; wanneer het bedrijfsleven een actieve rol heeft in de onderwijsontwikkeling, kan het mbo de snelle ontwikkelingen in ICT-land bijhouden. De uitdaging zit hem in de snelheid waarmee de ICT-sector en dus ook het onderwijs de ontwikkelingen moeten bijhouden.”

Het doel is om mbo-studenten op te leiden en te behouden voor de ICT-sector in de regio. 'Het probleem voor de ICT-sector is dat er veel vacatures zijn die niet ingevuld kunnen worden door goed gekwalificeerd personeel. Momenteel is er op 15 vacatures voor beginnende ICT-medewerkers maar één kandidaat beschikbaar. Vaak wordt er een hbo-niveau gevraagd en wordt het potentieel van de afgestudeerde mbo-student onvoldoende gebruikt. Hierdoor ontstaat er een mismatch tussen vraag en aanbod.'

Al met al een mooi project waarbij bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken voor beter ICT-onderwijs.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.