dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Echtpaar Otter deelt 65 jaar lief en leed

Geplaatst op donderdag 13 september 2018 11:09
  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Hardenberg - Burgemeester Peter Snijders reisde woensdag af naar de Burg. Bramerstraat om het briljanten paar Hendrik en Cobie Otter namens de gemeente te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De 88-jarige Hendrik Otter en de 87-jarige Cobie, geboren Evers leerden elkaar kennen tijdens een fietstocht in Kloosterhaar, waar Coebie woonde. Na ruim twee jaar besloot het paar te trouwen. Zodoende werd op 11 september 1953 het ja-woord gegeven in het gemeentehuis van Hardenberg. Het paar ging wonen in Vroomshoop. Het huwelijk werd gezegend met drie kinderen. Inmiddels zijn er ook negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Hendrik groeide op in Vroomshoop als oudste kind in een gezin van veertien kinderen. Zijn eerste werkgever werd Ten Kate in Almelo waarna onder andere Reef Wegenbouw in Oldenzaal volgde. Cobie werd geboren in Kloosterhaar als vijfde telg in een gezin met elf kinderen. “ Na de Lagere school was het  moeder helpen in de huishouding en later verdiende ik de guldens bij Jansen & Tilanus in Vriezenveen”laat Cobie met een glimlach weten. Nu geniet Hendrik met name van piratenmuziek en Cobie met handwerken in het Wijksteunpunt de Meander.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.