dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Jeugd kan aan de slag in Maak Challenge van FabLab Hardenberg

Geplaatst op zondag 15 juli 2018 16:35
  • Albert Heijn’s ‘Techie-middag’ bij FabLab Hardenberg. © FabLab

pinterestmail

Hardenberg - Bij FabLab Hardenberg kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar een workshop ‘Reactiebaan maken’ volgen. Deze workshop maakt onderdeel uit van de Maak Challenge, georganiseerd in samenwerking met Maker Education.

Door heel Nederland vinden er deze zomer Maak Challenges plaats die worden georganiseerd in samenwerking met Maker Education. Zo ook in FabLab Hardenberg. Een Maak Challenge heeft als doel om kinderen, thuis en op school, te stimuleren om te experimenteren, te onderzoeken en te maken.

FabLab Hardenberg organiseert ook twee van deze challenges om kinderen uit de regio te stimuleren te gaan bouwen en te experimenteren. De Maak Challenge ‘Reactiebaan maken’ is gebaseerd op de ‘Rube Goldberg Machine’, vernoemd naar de Amerikaanse cartoonist Rube Goldberg. Hierbij worden verschillende onderdelen (bijvoorbeeld conservenblikken, kogels en bindtouw, enz.) zo opgebouwd, dat ze een kettingreactie vormen die uiteindelijk helemaal aan het eind zijn doel bereikt.

Kettingreacties maken is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam voor kinderen. Op een speelse manier leren ze zo over bouwconstructies en werken met verschillende natuurwetten. Zoek bijvoorbeeld eens op YouTube naar ‘Rube Goldberg Machine’ voor voorbeelden.

De workshops vinden plaats op woensdag 18 juli of woensdag 25 juli van 14.00 tot 15.30 uur in FabLab Hardenberg op het Cultuurplein van het LOC+. Deelname aan de workshop kost € 2,00 per persoon. Ga voor meer informatie en aanmelden voor één van de data naar www.fablabvechtdal.nl/fablab-academy. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.