dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Inloopavond over bouw van Windpark De Veenwieken

Geplaatst op Sunday 17 June 2018 12:55
  • Windpark De Veenwieken. © Raedthuys Pure Energie en De Wieken BV / artist impression

pinterestmail

Dedemsvaart / Hardenberg – De bouw van Windpark De Veenwieken is aanstaande. Daarom houden de initiatiefnemers van het windpark – De Wieken B.V. en Raedthuys Pure Energie – op dinsdag 26 juni een inloopavond over de bouw van de tien windmolens en het transport dat hiervoor nodig is.

Voor de bouw van windmolens moet er vooral veel beton en grond worden aan- en afgevoerd. Dit gebeurt met vrachtwagens. Daarnaast zijn er grote transporten nodig om de onderdelen van de windmolens op hun plek te krijgen. Hiervoor zijn voorbereidingen getroffen. Zo is er een route bepaald voor het bouwverkeer en het grote transport, zodat dit zo veilig mogelijk verloopt en met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers op plattegronden zien wat deze rijroutes zijn, wordt de planning van de bouw geschetst en kunnen bezoekers vragen stellen aan de initiatiefnemers, de gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel. De inloopavond is op dinsdag 26 juni 2018 van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen de inloopavond bezoeken op het tijdstip dat het hen uitkomt, er is geen plenair gedeelte of een presentatie. De inloopavond wordt gehouden in buurthuis Ommerkanaal, Ommerkanaal-West 22 in Ommen.

Om in te schatten hoeveel mensen er komen, waarderen De Wieken B.V. en Raedthuys Pure Energie het erg als bezoekers via info@windparkdeveenwieken.nl laat weten dat ze de inloopavond zullen bezoeken. Via info@windparkdeveenwieken.nl kunnen inwoners en andere betrokkenen ook altijd contact opnemen en zich opgeven voor de mailing zodat zij op de hoogte wordt gehouden. De Veenwieken is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie en De Wieken B.V. De tien windmolens krijgen een ashoogte van 98 meter en een tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze recht overeind staat – van 149,5 meter. De tien windmolens wekken naar verwachting 70 miljoen tot 75 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is evenveel als 23.000 tot 25.000 huishoudens verbruiken (bij 3000 kWh per huishouden). Meer informatie is te vinden via deze link

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.