dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Assistentiehonden zijn welkom in Hardenberg

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 19:06
  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Hardenberg – Het gemeentehuis is positief beoordeeld door de ambassadeurs van de Stichting Gebruikers Assistentiehonden. Om dat te onderstrepen staat er sinds vandaag een sticker op de voordeur bij de hoofdingang geplakt met: Welkom voor assistentiehonden.

Naast het gemeentehuis werden nog twintig winkels en instellingen in het centrum van stad Hardenberg door de ambassadeurs en hun assistentiehonden getest op de toegankelijkheid en allemaal werden ze positief beoordeeld en voorzien van een sticker.

De ambassadeurs van de Stichting Gebruikers Assistentiehonden, die sinds zaterdag 12 mei vanaf het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag een estafettetocht maken door alle twaalf provincies, brachten dinsdagmiddag een bezoek aan de meest toegankelijke gemeente van Nederland, de gemeente Hardenberg, waar ze hartelijk werden ontvangen door burgemeester Peter Snijders en Karin van der Haar van het Platform Gehandicapten Hardenberg.  

 

Met hun Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden door heel Nederland vraagt de organisatie aandacht voor de toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden in winkels, horecagelegenheden, vervoer en in openbare gebouwen. Dankzij assistentiehonden kunnen mensen met een handicap of chronische ziekte participeren in de samenleving en sociale contacten onderhouden. Met de Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden willen de ambassadeurs de bewustwording over het meedoen van mensen met assistentiehonden in de samenleving vergroten.

 

Wet aangenomen

In juni 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de de inwerkingtreding van het VN-verdrag voor personen met een handicap. In dit verdrag is opgenomen dat mensen met een assistentiehonden ook gewoon toegang moeten hebben tot openbare gebouwen en gelegenheden. Hen mag dus niet de toegang geweigerd worden. Echter, door de wet is de toegankelijkheid voor mensen met assistentiehonden nog niet verbeterd. Het afgelopen jaar nam landelijk het aantal klachten van gebruikers met assistentiehonden over de beperkte toegankelijkheid zelfs toe.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.