dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Bijna niet mogen afrijden

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 16:05
  • ignore touch
pinterestmail

Hardenberg / Hoogeveen Een 24-jarige Hoogevener had bijna zijn examen voor zijn motorrijbewijs niet mogen afleggen. Hij werd namelijk maandagmorgen door de politie aangehouden bij Hardenberg voor onder meer te hard rijden.

Agenten reden een videosurveillance toen ze hem in beeld kregen. De Hoogevener reed 128 kilometer per uur over de provinciale weg en haalde ook nog eens in over een dubbele doorgetrokken streep. Tot slot reed hij ook erg kort op zijn voorligger. 

‘Tijdens het bekeuringsgesprek wat volgde gaf hij aan onderweg te zijn naar zijn rijexamen voor de motor’, schrijft de politie op hun Facebookpagina. ‘Reed hij 7 km harder, dan werd het rijbewijs ingevorderd en had hij geen examen mogen doen.’

Nu bleef het bij een boete van 230 euro voor het rijden over de doorgetrokken streep, en een melding naar het openbaar ministerie. De officier van justitie beslist over de afdoening van de snelheidsovertreding.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.