dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Regio

VVD Hardenberg: 'Kennelijk zijn de keuzes al voor de verkiezingen gemaakt'

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018 15:19
  • Gemeentehuis Hardenberg © Eigen foto

pinterestmail

Hardenberg - De Hardenbergse VVD-fractie is verrast. Volgens de partij zocht het motorblok van de coalitie, bestaande uit CDA en ChristenUnie, ter aanvulling op de eigen onervarenheid naar ervaren bestuurders met toegepaste deskundigheid en levenservaring.

Vandaag werd bekendgemaakt dat de VVD niet meedoet met de coalitieonderhandelingen. Gebleken is volgens formateur Jeroen Goudt dat CDA en de ChristenUnie het meeste vertrouwen hebben in onderlinge samenwerking met OpKoers.nu en de PvdA.

'Wij hebben ervaring en bovendien heeft de VVD een een programma dat op hoofdlijn goed past bij CDA en CU, al hebben wij als eerste keus aangegeven om de optie CDA, OpKoers en VVD te onderzoeken. Dat vonden wij recht doen aan de verkiezingsuitslag', aldus een woordvoerder van de VVD Hardenberg. 

Gitta Luiten brengt ervaring mee

Goudt geeft aan dat geen van de genoemde parijen voor een vijfpartijen coalitie was. 'Dus doorgaan met de oude coalitie CDA, CU, PvdA aangevuld met VVD of OpKoers, daar ging onze voorkeur niet naar uit. Dat komt omdat de PvdA jaren achtereen heeft verloren, inmiddels van 8 naar 3 zetels is teruggezakt en wij inhoudelijk heel ver van de PvdA verwijderd zijn. Wat trouwens niet weg neemt dat wij blij zijn dat Gitta Luiten waarschijnlijk wethouder wordt, zij zal ervaring aan boord van dit jonge college brengen.'

Volgens de VVD kan het college dat goed gebruiken. 'Daarbij vinden wij een coalitie van 25 zetels extreem groot, dat houdt in dat er nog 8 zetels voor de oppositie over zijn. Wij denken dat meer evenwicht tussen coalitie en oppositie het college zou kunnen uitdagen tot nieuwe stappen en moderne inzichten om daarmee de gemeente Hardenberg verder te brengen. Kennelijk zijn de keuzes al voor de verkiezingen gemaakt en wordt OpKoers.Nu nu toegevoegd om het verlies van CU en PvdA te dekken. Mochten de onderhandelingen vastlopen, dan is de VVD bereid om weer aan tafel te komen. En anders zal de VVD haar rol in de oppositie met verve vervullen.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.