dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Regio

Altar houdt reünie tijdens Pitfest

Geplaatst op maandag 16 april 2018 14:12
  • Altar © Ronald van de Baan

pinterestmail

Erica - Na vijftien jaar speelt death metalband Altar (Coevorden/Hardenberg) weer in de originele bezetting. Dat gebeurt zaterdag 28 april tijdens Pitfest in Erica. Altar bestaat anno 2018 uit Marco Arends (drums), Nils Vos (basgitaar), Marcel van Haaff (gitaar) en Edwin Kelder (zang).

De groep speelt het op festival haar controversiële album 'Youth Against Christ' integraal. In de jaren negentig was Altar een begrip in de wereld van de (death)metal. Er werden, onder andere door de VPRO, reportages gemaakt over de band die bekend stond om zijn 'kruistocht' tegen het geloof. Optredens werden regelmatig verboden en gelovigen kwamen in opstand tegen Altar's muziek en songteksten.

De line-up van Altar met Edwin Kelder als frontman speelde voor het laatst in Metal Front Coevorden in januari 2003. Op YouTube staan beelden van dat laatste optreden.

Informatie en tickets zijn te vinden op de website: www.pitfest.nl.

Op YouTube staat het allerlaatste optreden van Altar, opgenomen op 18 januari 2003 in Metal Front Coevorden:

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.