dossiers
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
In een tijdelijk opvangcentrum aan de Jachthuisweg in Heemserveen komen ...
Regio

Kinderen basisschool De Fontein openen deuren van nieuwbouw

Geplaatst op maandag 17 juli 2017 13:41
  • Basisschool De Fontein opent deuren van nieuwbouw. © De Fontein

  • Basisschool De Fontein opent deuren van nieuwbouw. © De Fontein

  • Basisschool De Fontein opent deuren van nieuwbouw. © De Fontein

pinterestmail

Lutten - Voor de vakantie nog even wennen aan het nieuwe schoolgebouw. Leerlingen van basisschool De Fontein krijgen deze week de kans.

Na een bouwperiode van 10 maand vond op 4 juli de oplevering plaats; op 13 en 14 juli werd er verhuisd, zodat er nu nog net voor de start van de zomervakantie al een weekje kan worden proefgedraaid in het nieuwe gebouw.

Het is een schitterend gebouw geworden, vindt directeur Janneke Rouwenhorst. 'Speels van ontwerp, ruim, licht, frisse kleuren en een mooie rustige, nieuwe inrichting. Naast de leslokalen is er een werkplein voor de onderbouw en voor de bovenbouw, waar de kinderen in kleine groepjes kunnen spelen en werken. Ook Kinderopvangorganisatie De Dassenburcht, gaat het gebouw betrekken.'

Zij verhuizen in de zomervakantie naar het nieuwe pand, evenals de bibliotheek die in de centrale hal wordt gesitueerd. De gymzaal, waar veel om te doen is geweest, is aan het gebouw vastgebouwd zodat het makkelijk bereikbaar is. Deze gymzaal kan ook voor grotere activiteiten op school worden gebruikt. Ook buiten de schooluren kan deze zaal worden gehuurd. 'Het is een aanwinst voor de leefbaarheid van ons hele dorp, een unieke kans die we met beide handen hebben aangegrepen', aldus Rouwenhorst.

Openingshandeling

Maandag werden alle kinderen met hun ouders even kort toegesproken door de trotse directeur. De openingshandeling werd daarna verricht door twee leerlingen die deze week jarig zijn: Sem Kloosterman en Jaycen Doldersum; zij mochten het lint doorknippen. Daarna werden zowel kinderen als ouders verwacht in het lokaal van hun kind, waar de leerkrachten een welkomstwoordje verzorgden en onder het genot van een lekker broodje en een klein glaasje mochten de kinderen vervolgens hun ouders de school rondleiden.

De school telt nu 140 leerlingen. Op vrijdag 29 september vindt om 15.00 uur de officiële opening plaats en van 16.00 uur tot 18.00 uur zal er een open huis zijn.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
18 Jul 2017 08:33
Biem Biem
Leuk joh, twee keer dezelfde foto
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.