dossiers
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Regio

Crowdfunding moet wens Klaas Potgieter realiseren

Geplaatst op zaterdag 29 november 2014 13:05
  • Klaas Potgieter hoopt al in januari 2015 over een rolstoelbus te kunnen beschikken. © Eigen foto

pinterestmail

Hardenberg - Ineens verscheen hij afgelopen week in Hart van Nederland op SBS6. Klaas Potgieter als één van de eerste deelnemers op het nieuwe crowdfundingsplatform www.geefgezondheid.nu.

Het crowdfundingsplatform is een nieuwe manier om zorg te financieren. Dit platform, dat ongeveer een week geleden gestart is, helpt mensen met te weinig financiële middelen om zelf in hun (dringende) zorgbehoefte te voorzien. Dit kunnen zaken zijn die buiten de dekking van de zorgverzekering vallen, betrekking hebben op kostbare behandelingen of op langdurige zorg. GeefGezondheid.nu maakt naar eigen zeggen zorgproblemen zichtbaar en helpt mensen die een behandeling niet kunnen betalen, om financiële steun te verkrijgen.

Rolstoelbus

Potgieter roept via het platform de hulp in voor donaties en sponsoring om een rolstoelbus te kunnen aanschaffen. Hij werd naar eigen zeggen op het spoor van het platform gezet door een buurtbewoner wiens rolstoelbus enkele weken geleden is gestolen. `Mensen van het platform en de media kwamen daarop af en boden hem hulp aan, maar de goede man verwees hen naar mij, omdat in zijn geval de verzekering de schade dekte', vertelt Potgieter, die al langer bezig was met het sprokkelen van financiële middelen voor een rolstoelbus, zodat hij niet aan huis gekluisterd hoeft te zijn. `Ruim elfduizend euro heb ik inmiddels bij elkaar van de benodigde circa dertigduizend euro, die ik nodig heb', aldus de Hardenberger.

Hersenletsel

Potgieter lijdt sinds negen jaar aan een niet aangeboren hersenletsel, wat gepaard gaat met spierspasmes, vierentwintig uur per dag enorme pijn en chronische vermoeidheid. `De ziekte werkt zeer invaliderend en is niet te genezen', vertelt hij. Door uit de anonimiteit te treden, wordt Potgieter de laatste week overspoeld met vragen voor tv-programma's. Zo is hij onder meer gevraagd mee te doen het SBS6 programma `Geld maakt gelukkig'. Potgieter twijfelt nog.

`Natuurlijk kun je er geld mee generen, maar anderzijds is het heel intensief en moet ik zo'n inspanning bekopen met helse pijnen en grote vermoeidheid. Ik weet het nog niet', aldus de Hardenberger, die er alle vertrouwen in heeft dat de crowdfunding gaat gaat werken. `Dat zou wel geweldig zijn', zegt Potgieter, die ook lokale bedrijven wil aanschrijven voor een donatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.