dossiers
Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In dit doss...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Regio

Snijders pleit voor vuurwerkverbod

Geplaatst op woensdag 15 januari 2014 09:19
  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Hardenberg - De schade door vuurwerk in de gemeente Hardenberg bedroeg dit jaar 11.000 euro. Burgemeester Peter Snijders heeft in een enquête van de NOS aangegeven een algemeen verbod op consumentenvuurwerk na te streven.

Snijders ziet het wel zitten om één groot, centraal vuurwerkevenement te houden. De burgemeester is voor een Europees verbod op zwaar vuurwerk en voor een beperking van de verkoopperiode van vuurwerk. 

In buurgemeente Ommen bedroeg de schade 5.000 euro. Ommen pleit voor het instellen van vuurwerkvrije zones en is eveneens voorstander van Europees verbod op zwaar vuurwerk.

Een totaal vuurwerkverbod gaat de meeste Nederlandse gemeenten te ver, maar bijna iedereen is het er over eens dat de huidige situatie niet wenselijk is. De gemiddelde schade is 8750 euro per gemeente. Voor het grootste deel gaat het om vernielde containers, verkeersborden en straatmeubilair.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (4) Plaats een reactiereacties
profielfoto
15 Jan 2014 10:58
jan uit balkbrug
Nou die schade betrof dan blijkbaar alleen dedemsvaart ...... daar werd een aangepaste auto van een gehandicapte in de fik gestoken .... schandalig!

ik kan me ook niet voorstellen dat de inzet van de politieagenten en de brandweer en de ambulances en de eerste hulp door dit schamele bedrag kan worden gedekt ..... de door snijders genoemde getallen lijken me dan ook erg bescheiden en zullen wel alleen de kosten betreffen die aan gemeentebezit zijn toegebracht !

over het vuurwerkverbod kunnen we opmerken dat het ons natuurlijk vooral om de vernielingen gaat !!! met een eenvoudig rotje kun je geen gehandicaptenvoertuig in brand krijgen ......

een verbod is leuk, maar handhaven is beter .... laat onze burgemeester eerst eens beginnen met het handhaven van het alcoholverbod voor minderjarigen ...

waar zijn VVD-collega burgemeester in Utrecht laat zien hoe het moet ..... namelijk loktieners op de horeca en de winkels die in het verleden ook voor problemen zorgden afsturen ..... iedereen weet welke gelegenheden in hardenberg en balkbrug we dan moeten hebben ..... en direct boetes uitdelen van 1360 euro per overtreding !!!

Er is genoeg overlegd met deze partijen die zoals in Utrecht bleek alle regels aan hun laars lappen en het is beter om direct duidelijk te maken dat "de wet voor iedereen geldt".... ook in hardenberg en balkbrug !!!
profielfoto
15 Jan 2014 18:15
Bert van Vlaanderen
Goed idee burgemeester.....gewoon doen!!!
profielfoto
15 Jan 2014 22:17
g p
Waar zijn we goed in?

Zeuren,klagen,zeuren,klagen,...enz
profielfoto
16 Jan 2014 07:59
HOMBRE LOBO
Jij bent zeker zo'n jaknikker g p.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.