dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Freek van der Heide speelt Shrek

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 19:20
  • Marleen Kwant hoopt op een mooie rol in Shrek. © Geke Lensen

pinterestmail

Dedemsvaart - Freek van der Heide heeft de rol van Shrek en Pa Oger toebedeeld gekregen in de gelijknamige musical waarmee Muziektheater VAKK in oktober de planken opgaat. Afgelopen weekend deden meer dan dertig kandidaten auditie voor een hoofdrol in de musical. Vandaag maakte de jury dertig namen van (hoofd)rolspelers bekend.

Daaronder bijvoorbeeld de rol van de ezel in het sprookje. Deze wordt gespeeld door Jann Hogeboom.  Sharon Doldersum mag de rol van Prinses Fiona vertolken. Veel acteurs spelen meerdere rollen. Zo ook Eline Doldersum. Zij speelt zowel Oger Fiona als Ma oger in de musical.  De tiener Fiona wordt gespeeld door Marleen Kwant, die ook een rol heeft als muis. Peter Kip heeft de rol van Farquaad. De draak wordt gespeeld door Mieke Overvliet.  

De belangstelling om mee te doen aan Shrek is overweldigend. 'De uitdaging is dan ook bijzonder groot.  Met name ook voor de grime. Het is een grote productie en het wordt een enorm spektakelstuk. Heel anders dan datgene wat wij de laatste jaren hebben gespeeld, maar we hebben er ontzettend veel zin in,' aldus VAKK-secretaris Henk Kok. Ook hij speelt mee en kruipt in de huid van een big, maar vertolkt ook de rol van de vader van Farquaad. De complete cast valt te lezen op de website van VAKK.

 

 

 

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.