dossiers
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Dedemsvaart

Jubileumconcert SKOA trekt volle kerk

Geplaatst op maandag 19 november 2012 11:18
  • Reestkerk © NDC mediagroep/ Hans Berkenbos

pinterestmail

Balkbrug - Al dertig jaar lang organiseert de Stichting Kamermuziek Oud Avereest concerten op de zondagmiddag. Bij dit heuglijke feit is zondagmiddag 18 november stil gestaan. Als speciale gast was burgemeester Peter Snijders aanwezig.

Ook De Haan, kantoordirecteur van de Rabobank en hoofdsponsor van de stichting, was naar de Reestkerk gekomen om te genieten van een optreden van het Airco Ensemble. Dit bekende ensemble was speciaal voor het optreden in Balkbrug aangevuld met enkele solisten waardoor er een groep van negen musici op het podium van de kerk kon plaatsnemen. 'Voor de pauze werden er werken gespeeld van Prokofiev, Bottesini en Saint Saëns', vertelt Bart Keuvelaar, een van de bestuursleden van de stichting. 'In de pauze hebben we ons massaal gekomen publiek getrakteerd op koffie met gebak, want bij een jubileum hoort een traktatie.' Het publiek was amper gaan zitten of er volgde een sublieme uitvoering van het bekende klarinetkwintet van Mozart met Céleste Zewald als soliste op klarinet. Het concert werd spectaculair besloten met een uitvoering van La Revue de Cuisine van Martinu, een suite voor bes-klarinet, fagot, trompet, cello, viool en piano. Pianist Daniël Kramer trad op als verteller van het verhaal over de liefdesgeschiedenis tussen een pan en een deksel die verstoord dreigt te worden door een roerhout. 'De jazz-elementen in dit stuk kwamen goed tot hun recht en leidden tot een daverend slotapplaus', aldus Keuvelaar. Als extra attractie ontvingen de aanwezige donateurs onder de bezoekers een CD met opnamen van delen van concerten in de Reestkerk van de afgelopen jaren. Wat later dan gebruikelijk konden de kerkdeuren achter de enthousiaste bezoekers worden gesloten. 'We kunnen als bestuur van de SKOA terugkijken op een geslaagd jubileum.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.