dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Dialezing over dassen in het Vecht- en Reestdal

Geplaatst op Sunday 10 February 2019 16:45
  • Dialezing over dassen in het Vecht- en Reestdal. © Gerko van den Akker

pinterestmail

Dedemsvaart - Natuurwerkgroep de Reest houdt op donderdag 14 februari de tweede dialezing van dit winterseizoen. Gerko van den Akker van Stichting Das & Vecht houdt een verhaal over een boeiend en vaak onzichtbaar zoogdier: de das.

Het is bekend dat het Reestdal een mooie dassenpopulatie kent, maar dit prachtige dier zit niet alleen daar. Ook in het oude cultuurlandschap langs de Vecht voelt de das zich thuis. De Stichting Das & Vecht is erg actief bezig met het beschermen en monitoren van dassen in de regio en dat is maar goed ook. De stichting houdt zich ook bezig met de bescherming van visotter en boommarter. In de lezing staat vooral de das centraal. Wat maakt het Vechtdal en Reestdal zo aantrekkelijk voor dassen? En hoe herken je sporen van ze in het landschap? Dit en nog veel meer staat garant voor een boeiende avond.

De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de ontmoetingsruimte van het Vechtdal College, Botermanswijk 1 in Dedemsvaart. De toegang is gratis, ook voor niet-leden. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.