dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

De Regenboog wint Hardenbergs Schaakkampioenschap

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019 10:36
  • De Regenboog wint Hardenbergs Schaakkampioenschap. © Rutger Hesselink

  • De Regenboog wint Hardenbergs Schaakkampioenschap. © Rutger Hesselink

pinterestmail

Dedemsvaart / Hardenberg - De Regenboog uit Dedemsvaart bleek woensdag onverslaanbaar. De meest waardevolle speler van het driemans team was Frank Nijmeijer, die al zijn negen partijen won. In het Vechtdal College vertegenwoordigden in totaal tien teams, zeven scholen uit de gemeente Hardenberg.

Hofleverancier was ARS uit Baalder met vier teams, ondanks de leergierigheid van de leerlingen moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met de plekken tien, negen, zes en vijf. De Morgenster uit Baalderveld werd zevende met drie winstpartijen, terwijl een combinatie van De Casper Diemerschool uit Bergentheim en De Regenboog uit Mariënberg zesde werd. Uittredend viervoudig kampioen De Elzenhof uit Baalder behaalde in de nieuwe samenstelling een knappe vierde plaats.

De Ark uit Dedemsvaart kwam op het podium, mede door het toepassen van de opgedane kennis uit het online leerprogramma Chessity. In de voorlaatste ronde besliste De Regenboog in een onderling duel met De Marsweijde uit de Marslanden het kampioenschap door met 2.5 - 0.5 te winnen. Beide team plaatsen zich hiermee voor het Overijssels Kampioenschap op zaterdag 23 maart in Hengelo.

Aanmelden voor het Qonnected schaaktoernooi 16 februari in Zaal Mulder kan hier

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.