dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Venekloeten viert jubileum: 44 jaar carnaval ‘in beeld’

Geplaatst op Thursday 31 January 2019 08:33
  • Corrie Koopman (rechts) en hofschrijver Hans Heering

pinterestmail

Dedemsvaart - De Venekloeten bestaan 44 jaar. Je kunt er een boek over schrijven.

En dat is precies wat hofschrijver Hans Heering van de carnavalsvereniging heeft gedaan. Liefst 75 A-viertjes tikte hij vol met wetenswaardigheden, anekdotes en zo meer. Gecombineerd met kleurrijke foto’s vormt het schrijfsel een jubileumboek dat op zaterdag 9 februari, tussen 14.00 en 17.00 uur, wordt gepresenteerd tijdens de jubileumreceptie annex reünie. Kosten noch moeite zijn gespaard om er een groot feest van te maken met organisator Corrie Koopman voorop. ‘Langzamerhand wel,’ lacht de carnavalist bij de vraag of hij er zo langzamerhand wakker van ligt. De slapeloze nachten lijken hun vruchten te hebben afgeworpen, want Koopman heeft het allemaal goed op een rij. De spullen voor een grote tentoonstelling zijn er, de gasten zijn uitgenodigd, de presentatie is geregeld en ook de beveiliging van de spullen moet dik in orde komen met hulp van de Politiekids. Zaterdag 9 februari gaat het allemaal gebeuren in hofresidentie De Baron. In de drie zijzalen van het MFC worden 22 tafels volgestouwd met spullen van alle prinsen, die de carnavalsvereniging tot nog toe heeft gekend. ‘Elke prins krijgt 70 centimeter ruimte,’ lacht Koopman. Ook zullen kasboeken, notulen en wat dies meer zij tentoongesteld worden.

Een bijzonder inkijkje in de geschiedenis van de carnavalsvereniging, die sinds de oprichting alleen maar gegroeid is en populairder is geworden. Twee jaar geleden werd begonnen met de voorbereidingen van het jubileumfeest, dat naast een reünie/receptie met een feestavond ook een dansmariekefestival op 10 februari behelst. ‘We verwachten honderden gasten om er een onvergetelijk feest van te maken.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.