dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Stichting Dedemsvaart Loopt gaat toch door

Door Geke Lensen op Tuesday 22 January 2019 15:21
  • © Dedemsvaart Loopt

pinterestmail

Dedemsvaart - De dreigende opheffing van de Stichting Dedemsvaart Loopt is afgewend. Een dringende oproep voor nieuwe bestuursleden heeft succes gehad, waardoor het stichtingsbestuur de toekomst weer met vertrouwen tegemoet ziet,’ laat voorzitter Henry Duinkerken weten.

Namen van de nieuwe bestuursleden wil hij nog niet noemen. ‘Na onze oproep medio december vorig jaar hebben zich spontaan een achttal mensen voor een bestuursfunctie gemeld. Uiteindelijk is de helft daarvan overgebleven. Met deze groep gaan wij nu serieus aan de slag, zodat de uiteindelijke overdracht van de bestuurstaken na de Avondvierdaagse, van 18 tot en met 21 juni 2019, probleemloos kan plaatsvinden,’ licht Duinkerken toe.

De Stichting Dedemsvaart Loopt viert dit jaar het vijfjarig bestaan. Het bestuur noemt zichzelf een club enthousiaste, serieuze en gezellige groep mensen, die het leuk vindt om met hulp van vrijwilligers, ondernemers, sponsoren, scholen en ouders, wandeltochten te organiseren. De Stichting is in 2014 begonnen met als doel om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen onder het motto: (samen)lopen is goed voor je lijf, maar het verbindt ook mensen en brengt je op verrassend mooie plekken in en om Dedemsvaart.

Vers bloed

De huidige bestuursleden Henry, Rudi, Diana, Robert en Nathanja zijn van mening dat het na vijf jaar tijd wordt voor vers bloed met frisse ideeën. Daarom gingen zij halverwege 2018 al op zoek naar vervanging. Aanvankelijk leverde dit geen enkele respons op, maar inmiddels dus wel. Het huidige bestuur is ondertussen niet lijdzaam gaan zitten afwachten, maar gewoon doorgegaan met de voorbereidingen van haar activiteitenprogramma dat behoudens de Avondvierdaagse ook een Najaars- en Voorjaarsloop behelst. Met betrekking tot de Voorjaarsloop zijn alle voorbereidingen inmiddels getroffen. ‘Met behulp van de website afstandmeten.nl zijn er mooie, nieuwe routes uitgezet,’ vertelt de voorzitter, die de routes persoonlijk op de fiets heeft verkend.

De Voorjaarsloop vindt op 31 maart 2019 plaats. Aanmelden voor deelname kan hier

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.