dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Pintermannen lanceren nieuwe single

Door Geke Lensen op dinsdag 15 januari 2019 13:58
  • © Eigen foto

pinterestmail

Dedemsvaart – Schoonheid vergaat en lelijk blijft wel lelijk. Dat zei mijn vader vroeger al: kijk uit, maar niet met carnaval! Dat is het refrein van de nieuwe carnavals-single Schoonheid vergaat van De Pintermannen. ‘De melodie klinkt een beetje als het aloude: Drie schuintamboers, die kwamen uit het oosten,’ licht Douwe Hoekstra lachend toe.

Hoekstra vormt samen met Berrie Lammers en Sander van Zijl het trio Pintermannen dat vier jaar geleden zijn eerste carnavals single uitbracht. De presentatie van de single gaat jaarlijks gepaard met een clip, die door ziekte van een van de zangers nog niet is opgenomen. ‘Zoals het nu lijkt wordt de clip komend weekend opgenomen,’ zegt Hoekstra. Vast staat dat het lied in elk geval wordt gepresenteerd tijdens het Prinsenbal van De Venekloeten op 9 februari. Ook tijdens het carnaval voor mensen met een beperking zullen De Pintermannen hun opwachting maken. Het carnavalstrio treedt jaarlijks ook enkele malen buiten de eigen vereniging op. In dit verband lopen er inmiddels aanvragen voor een optreden tijdens het carnaval in Deventer, maar ook in Brabant.

Lekkere meezinger

De single waarmee het trio dit jaar hoopt te scoren is een tekst van René Karst uit Hoogeveen. Hij is vooral bekend geworden met de niet mis te verstane hit: Liever te dik in de kist dan een feestje gemist. ‘Schoonheid vergaat’ is helemaal een nieuw liedje met natuurlijk een beetje dubbelzinnige teksten. Over het geheel een lekkere meezinger,’ lacht Hoekstra.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.