dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Vernielingen door zwaar vuurwerk

Door Geke Lensen op zondag 13 januari 2019 17:30
  • © NDC Mediagroep / Giggy Jansen

pinterestmail

Dedemsvaart – In de hele vroege zaterdagochtend (rond 5.40 uur) is vuurwerk op de Markt afgestoken, die een enorme explosie teweeg heeft gebracht. Verschillende bewoners zijn wakker geworden van de heftige knallen en door het vuurwerk is onder andere schade toegebracht aan een balkon van een van de omwonenden. De politie neemt het voorval hoog op.

‘Het betrof hier verschrikkelijk zwaar vuurwerk. De vuurvonken gingen de hele markt over,’ zo hebben we op camerabeelden terug kunnen zien,’ zegt wijkagent Marieke Kelder. ‘Als dit soort vuurwerk ergens in een schuur bij een woning opgeslagen ligt en het komt op een of andere manier tot ontploffing, dan is het leed niet te overzien,’ waarschuwt de wijkagent.

Via twitter deed ze een oproep voor getuigen. De informatie, die dit heeft opgeleverd wordt maandag verder onderzocht. Naar verluidt zou het vuurwerk afgestoken kunnen zijn door een groep jongeren, die eerder in de nacht ook signaleerd is aan de Adelaarweg/Nieuwe Dijk. Iedereen die meer informatie hierover kan verstrekken wordt verzocht de politie te bellen: 0900-8844.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.