dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Gottfrid van Eck geeft 'Vertelconcert'

Geplaatst op Thursday 10 January 2019 16:09
  • © Pixabay

pinterestmail

Dedemsvaart - Commissie Kerk en Israël houdt op 17 januari in De Fontein aan de Hoofdvaart 7 een ‘Vertelconcert’ door Gottfrid van Eck getiteld 'Het lied van het Paradijs'. In dat programma komen beeldende kunst, muziek en verhalen samen.

De prenten die de joodse Groninger kunstenaar Henk Werkman tussen 1941 en 1943 maakte zijn gebaseerd op volksverhalen uit de chassidisch joodse wereld.

De fantasievolle vertellingen van de Baäl Shem Tov, een joodse rabbi en leraar die zo’n drie eeuwen geleden in Rusland leefde, gaan over hoop en verlangen, geloven met al je zintuigen en het zoeken naar je bestemming als mens.

Volksmuziek van Joden

Gottfrid van Eck, theoloog en klarinettist gespecialiseerd in klezmermuziek, brengt deze oude verhalen tot leven en omspeelt ze met klezmermuziek. Klezmer is de volksmuziek van Joden die vanaf de late Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog overal in Oost-Europa werd gespeeld, met name tijdens joodse bruiloften en allerlei feesten. Het is muziek vol sores en gein, passie en pijn. Dit muzikale verhalenprogramma is geschikt voor jong en oud (vanaf ongeveer 10 jaar).

Aanvang 19.30 uur. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur. 

De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.