dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

'Dedemsvaart Loopt' uit noodkreet

Geplaatst op donderdag 13 december 2018 07:52
  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Dedemsvaart - Stichting Dedemsvaart Loopt, die in 2019 vijf jaar bestaat, luidt de noodklok. Door een gebrek aan bestuursleden dreigt het doek te vallen voor de Stichting. Daarmee zou er een einde komen aan 49 jaar Avond4daagse in Dedemsvaart. 'Dat wil toch niemand?', vraagt voorzitter Henry Duinkerken zich af.

De Stichting geeft aan al sinds zes maanden op zoek te zijn naar nieuwe bestuursleden. 'Inmiddels is ons bestuurslid Marjan Koops afgetreden en Robert Kramer als bestuurslid toegetreden. Door veranderingen in de privé/werk situatie van de overige bestuursleden en het feit dat we van mening zijn dat er na 5 jaar (2014-2019) ruimte moet zijn voor nieuwe frisse ideeën en input, zullen zij na de Avond4daagse 2019 hun werkzaamheden bij de stichting neerleggen. Concreet betekent dit dat we 4 nieuwe bestuursleden zoeken. Om kandidaten in te kunnen werken, is het komende halfjaar nodig,' aldus voorzitter Henry Duinkerken.

In de afgelopen vijf jaar is de Avond4daagse een groots evenement geworden waaraan alle (basis) schoolgaande kinderen uit Dedemsvaart deel willen nemen. Bovendien doen inmiddels ook leerlingen van OBS De Klimtoren uit Drogteropslagen en sinds dit jaar ook leerlingen van CNS Ommerkanaal mee met dit gezellige vierdaagse evenement. Maar ook de dames van Carinova, bewoners van de Van Dedem Marke en vele anderen maken mooie wandelingen tijdens dit evenement. Het is altijd weer prachtig om al die blije gezichten te zien tijdens en na de Avond4daagse,' stelt het stichtingsbestuur. 

'De stichting heeft een goede basis neergezet en is ook financieel goed gezond. Tevens is er een mooi bestand van zo’n 20 vrijwilligers die het bestuur helpen met de uitvoering van de evenementen. Ook online is de stichting via de eigen website, Facebook en Twitter te vinden en wordt daar goed gevolgd. De bestuursleden vinden dat het in 2019 tijd is geworden voor nieuwe inbreng en uitvoering door een nieuw bestuur en geven graag het stokje door aan fris bloed!  In de afgelopen vijf jaar heeft Stichting Dedemsvaart Loopt niet alleen de Avond4daagse nieuw leven ingeblazen, maar is zij ook de Voorjaars- en NajaarsLoop gaan organiseren voor andere wandelaars in en om Dedemsvaart. Deelnemers aan deze wandeltochten komen al vanuit alle hoeken van noord- en oost Nederland. 

Met dit bericht willen we nogmaals een serieuze en dringende oproep doen aan iedereen die de Avond4daagse, maar ook de andere evenementen, een warm hart toe draagt en zijn of haar steentje kan en wil bijdragen door een bestuursfunctie op zich te nemen. 

Wil je meer informatie over tijdsbesteding of het bijwonen van een vergadering, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met voorzitter Henry Duinkerken via info@dedemsvaartloopt.nl. 'We rekenen op jou als inwoner van Dedemsvaart en omgeving,' aldus de voorzitter.  
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.