dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Schooljeugd zaagt rendieren voor kerstmarkt bij St. Vitus

Door Geke Lensen op zaterdag 8 december 2018 17:45
  • Er zijn al heel veel rendieren klaar. © Cindy

pinterestmail

Dedemsvaart - Ook bij de Sint Vituskerk wordt op 15 december kerstmarkt gehouden.

Vooruitlopend op de kerstmarkt aan de Tijllaan, is er van pakweg 9.30 tot ongeveer 14.00 uur kerstmarkt in een grote tent achter en rond de Vituskerk aan de Langewijk.

Nieuw interieur

Mede dankzij de kerstmarkten heeft de Sint Vituskerk de afgelopen jaren menige opknapbeurt mogen ondergaan. Ook heeft de kerstmarkt ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld de Angelusklok, die jarenlang ontbrak in de toren van de Vituskerk, enkele maanden geleden weer teruggeplaatst kon worden. De opbrengst van de kerstmarkt anno 2018 is bedoeld voor een update van het interieur van het parochiecentrum, dat aan vervanging toe is.

Jeugd zaagt rendieren

Om ook de jeugd bij alle activiteiten te betrekken besteden leerlingen van basisschool de Langewieke een aantal creatieve lessen jaarlijks aan het maken van verkoopbare spullen voor de kerstmarkt. Dit gebeurt onder leiding van een aantal vrijwilligers van de kerstmarktcommissie. Dit jaar zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan met het zagen van decoratiemateriaal in de vorm van rendieren. Deze worden op de markt ter verkoop aangeboden naast tal van andere spullen in de vorm van zelfgemaakte lekkernijen, creatieve hapjes, kerstdecoraties en kerststukjes. Ook worden kerstbomen te koop aangeboden, zal het Rad van Avontuur draaien en is er uiteraard voldoende aanbod aan lekker eten en drinken.

Saamhorigheid

‘Het wordt als vanouds gezellig en sfeervol,’ belooft de organiserende commissie. ‘Natuurlijk is de opbrengst belangrijk, maar nog belangrijker is de ontmoeting en saamhorigheid, die een activiteit als deze met zich meebrengt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.