dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

Nieuwe voorzitter Jubal beoogt meer verbinding

Geplaatst op Wednesday 21 November 2018 16:58
  • René van den Berg is gek van muziek. © René van den Berg

pinterestmail

Dedemsvaart - De verbinding opzoeken. Met name met de DMC. Dat is wat René van den Berg wil doen.

De 57-jarige inwoner van Dedemsvaart is met ingang van 1 januari 2019 benoemd als algemeen voorzitter van muziekvereniging Jubal, die de nieuwe voorzitter graag wat meer in de openbare ruimte zou willen zien. ‘Neem bijvoorbeeld de twirlgroep.

Deze was afgelopen zaterdag bij de intocht van Sinterklaas in Slagharen. Prima natuurlijk, maar ik had het ook wel leuk gevonden als ze bij het feest in eigen dorp waren geweest,’ zegt Van den Berg. Hij is opgetogen over alle afdelingen binnen de muziekvereniging en hoopt als voorzitter met name de Showband een boost te kunnen geven.

Ruime ervaring

Waar het muziek betreft weet de in Delft geboren en opgegroeide Van den Berg maar al te goed waar hij het over heeft. Hij was ruim 25 jaar lid van het Christelijke Showkorps Excelsior Delft. ‘Ik begon er als slagwerker en heb daarna trompet, jachthoorn, maar ook bariton gespeeld,’ aldus Van den Berg. Daarnaast bekleedde hij vele commissie- en bestuursfuncties binnen de Delftse muziekvereniging, maar ook binnen onder meer de Christelijke Bond van Show- en Drumbands. In Delft richtte hij onder meer ook het Delfts Dansorkest, een boerenblaaskapel en een bigband op. De nieuwe voorzitter heeft een grote voorliefde voor muziek, maar houdt ook van organiseren. Zo hielp hij in Dedemsvaart enkele jaren geleden bijvoorbeeld mee met de organisatie van een Rock & Roll Festival. Musiceren doet hij zelf niet meer. Vanwege een ziekte heeft hij daar de conditie niet meer voor. Bovendien houdt hij momenteel naar eigen zeggen nog meer van het organisatorisch bezig zijn met muziek.

Bijzondere vereniging

Jubal noemt hij een bijzondere vereniging met buitengewoon veel potentieel. Hij heeft met name bewondering voor het enthousiasme en de prestaties van alle geledingen. Rond dezer dagen ziet hij met name uit naar het nachtelijk (kerst)concert.

‘Geweldig vind ik het dat ze dat doen. Vorig jaar stonden ze vlak voor mijn deur te blazen. Echt super. Zoiets zie je in Delft niet hoor,’ lacht de nieuwe voorman. Hij heeft inmiddels al diverse repetities en concerten van Jubal bijgewoond om de vereniging en haar leden nog beter te leren kennen. Na zijn officiële aantreden in januari 2019 wil hij vooreerst met alle afdelingsbesturen van Jubal om tafel om een goede toekomstvisie te ontwikkelen, zodat er muziek in de vereniging blijft zitten tot in lengte van jaren.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.