dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

DJ Lars draait mee tijdens Top2000

Door Geke Lensen op Thursday 15 November 2018 11:52
  • © Geke Lensen

pinterestmail

Dedemsvaart – ‘Zeker geen hardrock en ook geen rap.’ De 12-jarige Lars Michel denkt hardop over de muziek, die hij als DJ Lars wil draaien tijdens Top2000 Dedemsvaart, dat van 19 tot en met 22 december 2018 wordt gehouden ten bate van de Stichting Duchenne.

De ziekte van Duchenne of spierdystrofie van Duchenne (DMD) is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. Lars lijdt aan die ziekte, maar dat weerhoudt hem er niet van zoveel mogelijk actief mee te doen aan activiteiten in de samenleving. De vraag om een uurtje samen met Henry van Straten een radioprogramma te presenteren tijdens de Top2000 was dan ook niet tegen dovemansoren gezegd. ‘Leuk,’ aldus de jongeman, die een HAVO-opleiding volgt bij de Twijn in Zwolle.

Woensdagavond werd Lars bezocht door de organisatoren van Top2000, gevormd door Berrie Lammers, Sebastiaan Brandenburg, André Schuurman en de dj’s Douwe Hoekstra, Henry van Straten en Jermain van ‘t Zand (Douwe Hoekstra en Berrie Lammers waren er niet). 

Lars werd tijdens die bijeenkomst bijgepraat over het programma, waarvoor hij op 19 december 2018 het startschot mag geven. De jongeman ziet ernaar uit en sluit niet uit dat hij zelf ook mee gaat doen aan bijvoorbeeld het onderdeel ‘Heel Dedemsvaart bakt’. ‘Gymnastiek en koken vind ik de het leukst,’ vertelt hij desgevraagd.

Duchenne Heroes

Lars staat dit jaar centraal tijdens Top2000, maar is ook al jaren het boegbeeld van Duchenne Heroes. De Dedemsvaarters Sebastiaan Brandenburg, zijn zoon en Erhard Leffers zijn voornemens in 2019 als Team Lars ook weer mee te doen aan deze mountainbike wedstrijd voor het goede doel. De deelnemers moeten daarvoor zo’n zesduizend euro ‘inleggen’. Met activiteiten als Heel Dedemsvaart Bakt, een workshop bloemschikken, een Pub Quizz, een singer/songwritersbijeenkomst, een ondernemersontbijt en zo meer tijdens Top2000 hoopt de organisatie het leeuwendeel van dit bedrag bijeen te brengen.

‘Iedereen is dolenthousiast, werkt volop mee en heeft weer zin in de Top2000. Het belooft een prachtige vierdaagse te worden bomvol mooie muziek en activiteiten. De eerste deelnemers voor de verschillende activiteiten hebben zich alweer aangemeld. Kom erbij,’ aldus de enthouisiaste organisatie van het muziekevenement. ‘Het wordt top.’

Meer over de activiteiten tijdens Top2000 Dedemsvarat is te lezen op de website top2000dedemsvaart.nl  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.